11 kysymyksen haaste

kesäkuu 2, 2013
Kuva ei liity oikeastaan mihinkään, mutta ovathan tuollaiset grillissä kypsyvät tomaatit mukavan kesäisiä 🙂

Aurinkoista kesäkuuta! Minna Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogista heitti jo pari viikkoa sitten 11 kysymyksen haasteella, joka on jäänyt hautumaan, kunnes sain vähän jonossa olevia kirjoituksia julkaistua. Haasteen säännöt kuuluvat näin:

1. Kiitä ihmistä, jolta sait tunnustuksen.
2. Vastaa sinulle esitettyihin 11 kysymykseen.
3. Keksi 11 kysymystä.
4. Jaa tunnustus 11 blogille, joilla on alle 200 lukijaa.

Kommenttilootissa ehdin jo kiitelläkin, mutta tähän vielä kertaalleen kiitos Minna haasteesta ja kivoista kysymyksistä! Vastauksia runoilin niihin seuraavasti:

1. The keittokirja keittiössäsi?
Rakastan keittokirjojen räpläämistä mutta enemmän inspiraatiomielessä, suurimman osan kokeiluresepteistä kaivelen yleensä netin syövereistä. Ihan yksittäistä ruokaraamattua minulla ei siis taida olla. Otavan Suuri Keittokirja, jonka sain 20 vuotta sitten (apua, oikeesti!) syntymäpäivälahjaksi on kuitenkin lähimpänä sellaista – kirjasta löytyy paljon myös perusteknistä tietoa, joten sieltä lunttaan apua, kun en tiedä, miten joku lihan/kalan/riistanpala tai sisäelin pitäisi käsitellä tai kypsyttää.

2. Mitä raaka-ainetta et ole kokeillut, mutta haluaisit?

Useampia tulee mieleen… en ole koskaan tainnut kokata lahnaa, vaikka joitain ihania makumuistoja siitä kyllä on. Samoin luuydintä haluaisin kokeilla, olen ihastunut Fergus Hendersonin kuuluisan luuydinannoksen reseptiin (monen muun ohjeen ohessa) mutta en vielä päässyt kokeiluasteelle. Niin, ja hietasimpukoita ja kampasimpukoita ei meidän kotikeittiössä ole valmistettu, vaikka kovasti tykkään niitä syödä. Sinisimpukoita teemme kyllä aika usein. Ja toki olisi sitten vielä kaikki sellainen riista, mitä ei toistaiseksi olla itse saatu kiinni. Ja varmaan paljon muutakin! 😉

3. Seuraava keittiöhärpäke, jonka meinaat hankkia?

Todennäköisimmin lihamylly, mutta kenties pastakone, jos sellainen tulee hyvänä tarjouksena vastaan.

4. Inspiraation lähteesi kokatessa?
Niitä on ihan hirveästi. Makumuistot matkoilta, telkkarissa nähdyt ruuat, toisten blogeista ja netistä ympäriinsä bongatut, kavereiden tekemät jne. jne. Ja joskus ihan muutkin jutut, kuten sää, tuoksut sun muut. 
5. Mikä on vaikeinta sinulle ruoanlaitossa/leivonnassa?

Siivoaminen? 😀 No ei, ehkä ohjeiden noudattaminen, tykkään yksinkertaisesta ja jos en näe monimutkaisuudessa lisäarvoa lopputuloksen kannalta, lähden helposti keksimään oikoteitä. 

6. Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?
Ruuasta on vaan niin kiva lärpättää 🙂 Hyviä reseptejä ei koskaan ole mielestäni liikaa ja vähemmänkin onnistuneista jutuista on mielenkiintoista lukea. Vaikka pienessä Suomessakin on hurjasti ruokablogeja, mielestäni mukaan mahtuisi vielä toinenkin mokoma! Sitäpaitsi, itsekin oppii hurjasti kun dokumentoi tekemisiään vähän tarkemmin. 
Mietin aloittamista kyllä todella pitkään, ja ainakin vuoden verran keräsin valokuvia ja reseptejä ja kirjoitin tekstejä ”varastoon” vähän epävarmana siitä, löytyykö aikaa ja istumalihaksia tarpeeksi bloggaamiseen. Nyt jälkikäteen tuntuu vähän naurettavalta tuollainen huoli. 
7. Miksi jatkat bloggaamista?

Syyt eivät oikeastaan ole juuri muuttuneet aloituksesta, ruuasta on edelleen mukava lärpättää. 

8. Mitkä asiat ruoassa tai ruoan laitossa ärsyttävät eniten?

No nyt sanon sen siivoamisen. Ja ehkä sitten sen, että turhankin usein on tilanne, että virtaa ei olisi yhtään mutta hirveä nälkä sen sijaan on. Silloin olen todella malttamaton saamaan ruuan pöytään ja usein aika kiukkuinen prosessissa 😉 Ja jos tulee pahaa ruokaa, se harmittaa tietysti myös. 

9. Mieliravintolasi?

Vaihtelee jonkin verran, mutta aika pitkälti thaikkulinjalle mennään. Helsingissä tykkään Lemon Grassista; ensimmäisen kerran siellä käydessäni ravintola oli uusi, ruoka oli hyvää mutta palvelu aika sekaisin. Sittemmin ruoka on pysynyt hyvänä ja palvelukin tasoittunut. Autenttisuudesta ja hypetyksestä voi aina kiistellä, mutta pidän siitä, että heiltä löytyy vähän omanlaisiaan annoksia klassikoiden lisäksi. Kauempaa löytyy muitakin mielipaikkoja, Chiang Maissa esim. Tha Nam -niminen vanhaan puurakennukseen tehty ravintola, jossa söin joskus ehkä elämäni parhaan lounaan. Ja samassa kaupungissa pieni lähiöostarin baari, jossa asioimme lähinnä elekielellä ja thaikielen alkeilla ja söimme ihan mahtavaa khao soi -soppaa. Koskaan ei kyllä selvinnyt, oliko paikalla joku nimi…
10. Minne lähtisit pelkästään kulinaariselle matkalle?
Pitkä syöpöttelyviikonloppu Berliinissä on ollut toivomuslistalla pidempään. Ja kuten yläpuolelta ehkä saattoi arvata, Thaimaahan lähtisin milloin vaan. 
11. Jatkatko bloggaamista vielä 5 -vuoden jälkeen?
Toivottavasti! 
Ja sitten vielä omat kysymykseni. Tällä(kään) kertaa en laita näitä erityisesti millekään tietyille blogeille, vaan halukkaat voivat vapaasti poimia nämä vastattavakseen 🙂 Olkaa hyvät!
1. Mikä on ollut elämäsi muistettavin ateria tähän saakka, ja missä sen söit?
2. Mitä inhokkiruokia tai raaka-aineita vältät lautasellasi kuin ruttoa?
3. Entä vastaavasti, mitkä ovat himokkiruokasi tai raaka-aineesi?
4. Mikä on parasta juuri tällä hetkellä?
5. Mitä olet laittanut parveke/pihapuutarhaasi kasvamaan tänä kesänä?
6. Mikä on mielipaikkasi maailmassa?
7. Mitä keittiövälinettä ilman et lähtisi autiolle saarelle?
8. Pahin ruokamokasi viimeisen vuoden ajalta (vaikka ei kai meille muuta tule kuin onnistumisia, right? 😉
9. Mökille vai maailmalle?
10. Kesän 2013 ruokajuttu
11. Mitä haluaisit omassa blogissasi kehittää, vai onko kaikki sopivasti juuri nyt? 🙂

1 Comment

  • Reply Minna Ahvenainen kesäkuu 2, 2013 at 6:35 pm

    Hauskaa kun jaksoit vastata, kivoja vastauksia :).

  • Leave a Reply