Caesar-salaatti pekonilla

huhtikuu 4, 2012

Tajusin mm. Siskot kokkaa-blogin ihania lammasreseptejä katsellessa, että en ole ehtinyt kokkaamaan lammasta kuin kerran blogin olemassaoloaikana, tai ainakaan muilla kerroilla en ole kirjoittanut siitä. Ja viime pääsiäisenä elin neljä päivää pizzan ja kaljan voimalla. Tai oikeastaan niin olen tehnyt aika monena pääsiäisenä, jos lampaanjalka on jäänyt kauppaan, mutta viime vuonna pääsiäiskokkailun puute johtui muutosta. Onneksi revanssin mahdollisuus on joka vuosi 😉

Tämä ei kyllä liittynyt mitenkään siihen caesar-salaattiin, josta aioin kirjoittaa. Vaikkei pääsiäisruokia ole vielä tänä vuonna kokkailtu, kaikkea vihreämpää on alkanut tehdä mieli. Caesar-salaattia meillä tehdään kerran-pari kuussa, viimeksi viime viikolla. Laiskaan arkiversioon olen tunkenut Hellmansia itsetehdyn majoneesin sijaan, ja rajansa on vihreän himollakin – salaattiin sopii aina pekoni, vaikkei se ihan oikeaan caesariin kuulukaan. Määrät ovat melko summittaisia, tätä ruokaa en ole koskaan tehnyt melko tarkasti mittaamalla.

Salaattiin kuuluvat krutongit tein tällä hyvin toimineella ohjeella.

Pekoni-caesar

2 kerää roomansalaattia (sidesalaattia)
1 sitruunan mehu
5 anjovisviipaletta (öljyssä mieluummin kuin mausteliemessä)
1 valkosipulinkynsi
n. 3 rkl majoneesia
1 tl dijon-sinappia
parmesanlastuja
suolaa
pippuria
150 g pekoniviipaleita

1. Huuhdo ja valuta salaatinlehdet ja revi ne kulhoon ronskeiksi paloiksi.

2. Hienonna anjovisfileet haarukalla. Sekoita anjovismössö, majoneesi, dijon, sitruunamehu ja puristettu valkosipulinkynsi kastikkeeksi.

3. Valmista krutongit. Pilko pekoni pieniksi viipaleiksi, paista rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä.

3. Sekoita kastike salaatin sekaan juuri ennen tarjoilua pienissä erissä (ainakin minulle käy usein niin, että ensin tuntuu ettei kastiketta ole juuri yhtään, ja yhtäkkiä sitä onkin ihan hirveästi). Ripottele päälle pekonimuruja, krutonkeja ja parmesanlastuja.

No Comments

Leave a Reply