Glögi-puolukka-semifreddo

joulukuu 26, 2012

Joulupäivän jälkkäriksi tein jäädykettä – ei mitään kevyttä kamaa kermoineen ja kananmunineen, mutta voi antaa sellaisen illuusion ja maistua suorastaan raikkaalta joulutorttujen ja maustekakkujen välissä. Ja mikä parasta, sen voi tehdä jo etukäteen. Oikeastaan taisin tehdä semifreddoa, vaikka en ihan ole vielä hahmottanut sen ja jäädykkeen välistä eroa. Onko se se, että semifreddoon tulee myös valkuaista? Pardon my ignorance. Mikä lieneekin, perusmassan ohjeen otin Siskot kokkaa -blogista, johon se oli päätynyt Prinsessakeittiöstä.

Alun perin ajattelin ihan vaan puolukkaista semifreddoa, mutta kun kerran on joulu, se muuttui puolukkaglögiversioksi. Ehkä vähän turhan makea jälkkäri omaan makuuni, ensin kerralla voisin käyttää sokeritonta makuainetta. Hyvältä se kuitenkin maistui – ulkonäkö ei ollut kovin hehkeä, mutta sen sai koristeltua piiloon 😉 Jälkiviisaasti laittaisin ensi kerralla ehkä vielä piparkakkumurua pintaan.

Glögi-puolukka-semifreddo

3 valkuaista
3 keltuaista
60 g sokeria
3 dl kermaa
2 rkl vaniljasokeria
1 dl puolukkaglögitiivistettä
1 dl puolukoita (ei ole väliä, ovatko tuoreita vai pakastettuja)

n. 2 rkl puolukoita ja piparkakkumurua koristeluun

1. Ota kolme kulhoa, joista yhteen laita valkuaiset, yhteen keltuaiset ja sokeri ja yhteen kerma ja vaniljasokeri. Vatkaa ensin valkuaiset vaahdoksi, sitten keltuaiset ja sokeri, ja viimeiseksi kerma ja vaniljasokeri.

2. Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja kermavaahto samaan kulhoon varovaisesti sekoittaen. Lisää sitten – edelleen varovaisesti sekoittaen – glögitiiviste ja puolukat, sekä lopuksi valkuaisvaahto. Kaada massa tuorekelmulla vuorattuun, pakastusta kestävään astiaan ja laita pakastimeen noin vuorokaudeksi. Ota huoneenlämpöön n. 15 minuuttia ennen tarjoilua, ja/tai huuhtaise astian ulkopinta kuumalla vedellä ennen kumoamista pakastusastiasta lautaselle. Ripottele päälle puolukoita ja piparkakkumurua.

No Comments

Leave a Reply