Grillattua pikkusiikaa kreikkalaisittain

elokuu 14, 2015

Lomalle ei ole tänä kesänä juuri päässyt, ja olenkin potenut pientä matkailukateutta. Tosiasiassa kyllä tiedän, että tuplavauvamahan kanssa etelänmatkahelteet eivät olisi olleet herkkua, mutta ruokajutut vähän kyllä kaihertavat. Aina välillä jostain tulvahtaa maku- tai tuoksumuistoja, jotka kuljettavat ajatukset menneisiin lomiin ja erityisesti ateriahetkiin, jotka ovat minulle niitä lomamatkojen parhaita juttuja.

Marketin kalatiskistä löytynyt kiitettävän tuore pikkusiika inspiroi grillaushommiin, tällä kertaa melko samaan tapaan kuin mitä ainakin Kreikassa lomareissuilla olen syönyt. Siika ei ole kovin välimerellinen kala, mutta se taipuu makumaailmaan hienosti. Siika sai mausteikseen asiaankuuluvat sitruunat ja oliiviöljyt ja lisäksi riivin mukaan rosmariinia, joka ei ehkä päällisin puolin näyttäydy kalamausteena mutta sopii minusta erittäin hyvin valkoisen kalan kanssa. Ja lopputulos? Taivaallinen. Tietysti kun kala on tuoretta, on ruokaa vaikea pilatakaan, mutta ihan oikeasti tämä on vaihteeksi niitä onnistumisia, joihin on vaikea keksiä tarpeeksi ylisanoja. Valitettavasti Onneksi taaperokin oli samaa mieltä ja söi suuren osan myös äidille tarkoitetuista kaloista.

Ohjeessa ei tällä kertaa ole tarkkoja mittoja, määrät riippuvat aika lailla kokin ja ruokailijoiden mausta. Itse käytin pari hyppysellistä suolaa ja pippuria, yhden sitruunaviipaleen, yhden rosmariininoksan ja n. 1 rkl oliiviöljyä per kala.

Grillatut pikkusiiat

3-4 perattua, päätöntä pikkusiikaa per ruokailija (n. 100g / siika)
muutama rosmariinin oksa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
sitruunalohkoja

1. Leikkaa kalojen kylkiin kevyitä poikkiviiltoja. Hiero suolaa ja pippuria kalojen sisä- ja ulkopuolelle. Riivi rosmariininoksista hieman lehtiä ja ripottele kalojen päälle, lopun oksasta voi piilottaa kalan vatsaan. Sivele kalat oliiviöljyllä.

2. Grillaa kaloja grillin keskilämmöllä kannen alla muutama minuutti per puoli. Purista päälle sitruunamehua tai tarjoile sitruunalohkojen kera.

No Comments

Leave a Reply