Grillatut kanankoivet couscoustäytteellä

toukokuu 6, 2012

Tuppaan jämähtämään asioihin, kun saan ajatuksen jostain, mitä haluaisin syödä. Näin hiljattain erään ravintolan ruokalistalla täytettyjä kanansiipiä, ja vaikka kyseiseen ravintolaan ei tullutkaan mentyä, enkä edes muista millä olivat siipensä täyttäneet, jäi ajatus kytemään jonnekin takaraivoni ruokamuistilokeroihin. Sieltä se taas pulpahti esiin, kun eilen mietin, mitä jääkaapin antimista valikoisin grilliin.

Siipiä ei ollut, mutta päätin testata broilerinkoiven täyttämistä, jotain oli saatava täyttää meni syteen tai saveen 😉 Täytteeksi valikoitui couscous, koska ajattelin sen pysyvän turvallisesti koiven sisällä kuumassa grillissä. Couscousin sekaan nakkelin jämiä mehevöittämään lopullista täytettä; maapähkinävoilla höystetyistä nuudeleista yli jääneitä kevätsipulinvarsia sekä omenaa. Koipien ulkopinnalle sudin grillauksen aikana yksinkertaista barbecue-tyyppistä kastiketta, mutta niihin sopisi melkein millainen soosi tahansa, vaikkapa hyvän oliiviöljyn, sitruunan ja hunajan sekoitus.

Grillin lämmönsäätely oli edelleen hieman haasteellista, kiitos erityisesti pallogrillipaketista puuttuneen mutterin, jolla kannen venttiili olisi ollut tarkoitus kiinnittää – kun jostain syystä kotonakaan ei ole jämämuttereita, grillaamme nyt ilman venttiiliä. Haasteista johtuen pintanahkaan tuli jälleen hieman ylimääräistä rapsakkuutta (lue: hiiltä), mutta itse koivista tuli loistavan meheviä, ja aurinkokin tuli sopivasti esiin grillitulia viritellessä 🙂

Grillatut kanankoivet couscoustäytteellä (kahdelle, tai 1 koipi per syöjä lisukkeista riippuen)

3 kpl/1 pkt maustamattomia broilerinkoipia
suolaa

Täyte

0,5 dl vettä
0,5 dl couscousta
pari kevätsipulia silputtuna
1/2 omena raastettuna
1 rkl siirappia
1 rkl soijaa
pari ripausta chilirouhetta
pari ripausta valkosipulirouhetta

Lisäksi tarvitset jonkin sortin grillauskastiketta koipien sivelyyn grillauksen aikana. Jos teet koivet uunissa, koivet voi vaikkapa marinoida kastikkeessa etukäteen.

1. Valmista ensin täyte. Kiehauta vesitilkka ja sekoita siihen couscous; anna turvota poissa levyltä pari minuuttia. Sekoita mukaan raastettu omena, kevätsipulisilppu, soija, siirappi, chili ja valkosipuli. Jätä odottamaan koipien täyttöä.

2. Leikkaa koipireiden reisiosaan tasku nahan alle luusta alaspäin. Hiero koipiin (myös nahan alle) suolaa. Lusikoi täyte taskuihin, ja jos taskutila loppuu kesken, muuten vaan nahan alle.

3. Grillaa koipia rauhallisella lämmöllä n. 45-60 min, kunnes liha on kauttaaltaan kypsää ja lihasnesteet juoksevat kirkkaana.

No Comments

Leave a Reply