Grillauksen sivutuote

toukokuu 12, 2012

Olen varmaan jo maininnut useaan otteeseen, että 1) kun grillikausi on aluillaan, on pakko päästä grillaamaan koko ajan, ja 2) grillimme ei ole sellainen hieno kaasulla toimiva kesäkeittiö, vaan ihan tavallinen peruspallo. Haluan kuitenkin ajatella, ettei se rajoita ruuanlaittoa, vaan päinvastoin antaa uusia haasteita kekseliäisyydelle, jos mahdollisimman suuri osa ateriasta halutaan saada tehtyä takapihalla.

Tämä helppo lisäkesalaatti syntyi grillauksen sivutuotteena, kun kanankoipien lisäksi ritilälle päätyi myös kasvisviipaleita. Munat voi myös keittää jo aiemmin, ja tuoresalaattipohjan voi tehdä jo pikaisesti etukäteen tai sekoittaa ulkosalla grillattavien valmistuessa. Loppusalaatin kasaaminen onnistuu vaikka ruokapöydässä. Ei ehkä mikään kekseliäisyyden riemuvoitto (ja sellaisia meikäläiseltä ehkä turha odottaakin ;), mutta nopea, helppo ja herkullinen lisuke, joka on samalla tarpeeksi täyttävä perunankeiton poisjättämiseksi. Ja ihan yllättävän nättikin siitä tuli.

Tämä satsi oli kahdelle, mutta määrät ovat aika summittaiset riippuen syöjien määrästä.

Salaatti grillatuista vihanneksista ja kananmunasta

1  kananmuna per syöjä
paprikaa
kesäkurpitsaa
mieleisenlaatuisia salaatinlehtiä
punasipulia
balsamiviinietikkaa

oliiviöljyä
suolaa
pippuria

1.  Keitä kananmunat makusi mukaisen koviksi tai löysiksi. Anna jäähtyä kuorineen kylmässä vedessä. Pilko sipuli ohuiksi renkaiksi, revi salaatinlehdet ja sekoita ne salaattikulhossa.

2. Huuhtaise paprika, ja viipaloi kesäkurpitsa pituussuuntaan n. 0,5 cm viipaleiksi.

3. Laita paprika kokonaisena kuumaan grilliin, anna sen kypsyä joka kyljeltään niin, että kuori saa jopa ihan rauhassa mustua. Kun valmis, kääräise astiapyyhkeeseen tai kannelliseen astiaan odottamaan. Laita kesäkurpitsaviipaleet grilliin ja grillaile hetken aikaa molemmin puolin, kunnes väri on mieleinen. Oliiviöljyllä tai grillikastikkeella sutiminen parantaa lopputulosta 🙂

4. Kokoa salaatti. Kuori grillattu paprika ja pilko sopiviksi suupaloiksi. Pilko halutessasi myös kesäkurpitsaviipaleet pienemmiksi. Sekoita salaattipohjaan, lorauta päälle oliiviöljyä sekä balsamiviinietikkaa, ja mausta suolalla ja pipppurilla. Kuori ja puolita kananmunat, ja asettele puoliskot salaatiin päälle.

Onneksi ei tarvitse syödä yksin… 😉

2 Comments

  • Reply Pikku Leijonan Emäntä toukokuu 26, 2012 at 5:15 pm

    Näyttää niin hotkittavan hyvältä salaatilta että! Juuri tuon kaltaista itsekin pohdin tässä joku päivä, nyt sain vahvistuksen idealleni 🙂 Kasvikset paahtumaan grilliin muiden kanssa samaan aikaan ja sit kippaus vihersalaatin päälle ja maustaminen, nam!
    Ihanat kuvat 🙂

  • Reply Heidi toukokuu 27, 2012 at 7:24 pm

    Sattuipa, juuri äsken katsoin salaattibuffet-tekstiäsi ja ajattelin, että näytti niin herkulliselta, ja nyt sitten heti perään näin kommenttisi 🙂 Loistavaa, jos tästä salaatista löytyi komppausta ideallesi!

  • Leave a Reply