Hawksmoorin (perässähiihtäjän) paistinperunat

lokakuu 30, 2012

Säästin koipitehtailusta ylijäänyttä ankanrasvaa perunoiden paistoon. En ollut aiemmin testannut ankanrasvaa perunoiden tai minkään muunkaan paistamiseen, mutta kehuja olin lukenut senkin edestä. Muistin syövereihin oli jäänyt nimi hawksmoorin paistinperunat, ja googlaus vei minut Ankerias Vipusen julkaisemaan ohjeeseen, jonka tässäkin jaan. Mukavana sattumana vielä kaikki ainekset löytyivät puikulaperunoita myöten valmiina jääkaapista.

Olin lopputuloksesta ihan haltioissani, en ole koskaan saanut aikaan yhtä rapeaa pintaa ”tavallisiin” uunissa tehtyihin lohkoperunoihin – lienee johtunut ankanrasvan magiasta. Potut hävisivät parempiin suihin pihvin kylkiäisenä. Esikeittämisessä olisin voinut olla varovaisempi, palat ehtivät mennä vähän hajoavan puolella, ja murenivat uunissa käännellessä. Valkosipulin kanssa seurasin Ankerias Vipusen esimerkkiä, enkä nyppinyt kynsiä pois, vaan söin ne.

Nyt sitten tekisi mieli testata, miten vaikkapa silava toimisi perunoiden paistamiseen (terkkuja vaan kolesterolikontrolliin)…

Hawksmoorin paistinperunat


jauhoisia (puikula)perunoita
ankan- tai hanhenrasvaa
timjaminoksia
valkosipulia
sormisuolaa

1. Kuori ja lohko perunat. Keitä reilusti suolatussa vedessä kunnes lohkot ovat melkein kypsiä, mutta eivät vielä hajoa (tee niin kuin mä sanon, ei niin kuin mä teen ;).

2. Napsauta uuni lämpiämään 220 asteeseen. Valuta vesi pois potuista ja kippaa ne uunivuokaan. Nostele päälle ankanrasva nokareina ja paista reilun tunnin verran 220-asteisessa uunissa, välillä pöyhien. Lisää viimeiseksi varttitunniksi mukaan pari timjaminoksaa sekä vähän lättänään lyötyjä valkosipulinkynsiä makua antamaan. Timjaminoksat kannattaa ottaa ennen syömistä pois, valkosipuleja ei. Ripsauta päälle sormisuolaa.

2 Comments

  • Reply Heidi lokakuu 31, 2012 at 8:31 am

    Vaikuttaa todella herkulliselle! Ihan tässä tulee nälkä ja vielä pitäis odottaa tunti ennen kuin pääsee lounaalle… 🙂

  • Reply Heidi - Kärähtäneet marraskuu 3, 2012 at 8:39 am

    Tiedän tunteen, ruokablogien selailu nälkäisenä on vaarallista 😉

  • Leave a Reply