Heinäkuun ruokahaaste: kirsikka

heinäkuu 1, 2015

Kävi niin hauskasti, että Kärähtäneet nappasi kesäkuun täytetty leipä -aiheisen ruokahaasteen voiton arpaonnen kautta tiukan tasapeliäänestyksen jälkeen. Vielä kerran, kiitos kaikille äänestäneille! Nyt minulla on siis ilo ja kunnia emännöidä toista kertaa bloggaajien kuukausittaista ruokahaastetta, jonka juuret ulottuvat jopa vuoteen 2007 saakka. Kirjanpito koko haastehistoriasta voittajineen löytyy Kulinaarimurulasta.

Mutta pidemmittä puheitta, kajautan ilmoille heinäkuun ruokahaasteaiheeksi kirsikan!  Kirsikka jakaa mielipiteitä (ainakin meillä), mutta reseptejä on parin viime vuoden aikana näkynyt enenevissä määrin, mistä olen ollut kovasti ilahtunut. Raaka-aineena kirsikka onkin yllättävän monipuolinen, taipuen sekä makeisiin herkkuihin että suolaisten ruokien osaksi, helpoista lomajutuista pitkän kaavan projektiruokiin. Ja ainakin omasta mielestäni se on myös yksi niistä raaka-aineista, jotka vaan erottamattomasti kuuluvat kesään.

Jos kirsikka on sinun keittiössäsi toistaiseksi vähemmän käytetty hedelmä tai syöt ne normaalisti sellaisenaan, nyt on loistava hetki aloittaa reseptitestaus osallistumalla haasteeseen! Jos taas kyseessä on tutumpi juttu, jaa meille bravuurisi.

Lopuksi toivotan kaikille bloggaajakollegoille onnea haasteeseen! Vaikka tänä vuonna kesä- ja heinäkuun haasteet ovat erilliset, toivottavasti ehditte osallistumaan lomistanne huolimatta (tai juuri niiden ansiosta)!

Ruokahaastekilpailun säännöt

Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt, blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi. Osallistua voi vain yhdellä ruualla per blogi. Jos haasteruuan resepti ei ole itse keksitty, mainitsethan ohjeen alkuperän ja lähteen.

Haasteeseen ilmoittautuminen tapahtuu 1.7.- 24.7.  välisenä aikana. Huomioi, että myös haastepostauksen tulee olla julkaistu tuolla jaksolla. Haastepostauksen osoite (URL) ilmoitetaan kommenttina tähän postaukseen.

Haasteeseen osallistuessaan bloggaaja antaa luvan myös lähetetyn linkin takaa löytyvien kuvien käyttöön ja niiden koon muuttamiseen haasteruokien yhteenvedossa.

Haasteeseen määräajassa ilmoitettujen reseptien ja blogien yhteenveto julkaistaan 25.7.2015, jolloin alkaa myös äänestys. Kisan järjestäjänä jäävään itseni siten, etten osallistu kilpailuun enkä äänestykseen.  Äänestysaika on 25.-30.7.2015. Voittaja julkistetaan 31.7.2015 ja hän järjestää elokuun 2015 haastekisan. Voittajan tulee julkaista uusi haaste blogissaan 3.8.2015 mennessä. Jos haastetta ei tuohon päivään mennessä kuulu, niin kilpailussa toiseksi tullut saa kunnian ja vastuun haasteen järjestämisestä.

16 Comments

 • Reply Mama Gastro heinäkuu 2, 2015 at 12:47 pm

  Ihana haaste! Rakastan kirsikoita, sellaisinään;) Pari resepti ajatusta tuli kuitenkin heti;)

 • Reply Heidi - Kärähtäneet heinäkuu 3, 2015 at 9:49 am

  Hyvä hyvä, nyt vaan haasteeseen mukaan! Minunkin piti noista kuvan kirsikoista kokata jotain, mutta hupenivat ihan sellaisenaan. Ostin uuden pussillisen, mutta nekin häviävät hyvää vauhtia…

 • Reply Ansku Gen heinäkuu 4, 2015 at 10:36 pm

  Onnea voittajalle! Olen kirsikoiden suhteen rajoittunut, mutta voishan tästä ottaa henk. koht. haasteen tehdä jotain syömiskelpoista kirsikoista.

 • Reply Heidi - Kärähtäneet heinäkuu 5, 2015 at 11:24 am

  Kiitos! Oiva hetki haastaa itsensä, kun muutenkin haastetta pukkaa 😉 Kieltämättä mielipiteitä jakava raaka-aine; meillä isäntä ei pidä kirsikan mausta missään muodossa, minä taas saan lieviä yliherkkyys / allergiaoireita, mutta tykkään kovasti siitä huolimatta.

 • Reply Susanna/Bad Mama's Kitchen heinäkuu 8, 2015 at 9:31 am

  Hei Heidi ja kiitos kivasta ruokahaasteesta. En ole aiemmin osallistunut, joten toivottavasti osasin tehdä kaiken sääntöjen mukaan:) Osallistun haasteeseen juhlavilla valkosuklaakirsikoilla. Postaus löytyy täältä: http://badmamaskitchen.blogspot.fi/2015/07/heinakuun-juhliin-valkosuklaa-kirsikat.html
  Ihanaa kesää toivotellen, Susanna Bad Mama's Kitchenistä

 • Reply Heidi - Kärähtäneet heinäkuu 8, 2015 at 12:36 pm

  Oi, valkosuklaa ja kirsikat, ihana yhdistelmä! Onnea haasteeseen! 🙂

 • Reply Rommirusina heinäkuu 23, 2015 at 3:25 pm

  Kiva haaste, meinasi vaan mennä minulta ohi kaikessa kesän kiireissä. Voisin kuitenkin pitkästä aikaa osallistua, sattui nimittäin sopivasti löytymään kirsikkakakkupostauskin tuolta heinäkuun alkupuolelta. Eli perinteisellä kirsikkasuklaakakulla mennään: http://muistasyodavalilla.blogspot.fi/2015/07/schwarzwaldin-kakku-eli-kirsikkainen.html

 • Reply Heidi - Kärähtäneet heinäkuu 24, 2015 at 12:47 am

  Tervetuloa mukaan Rommirusina ja lykkyä tykö! Schwarzwaldin kakku on hieno klassikko 🙂

 • Reply Celebration Treats 4U heinäkuu 24, 2015 at 4:52 pm

  Kirsikka onkin sesongissa juuri nyt. En ole aiemmin osallistunut ruokahaasteeseen, mutta Muista syödä välillä -blogin Rommirusina oli laittanut minun eiliseen kirsikkaa sisältävään postaukseeni kommentin, että sillä voisi osallistua kilpailuun, joten päätin, että miksipä ei :). Mini kirsikka-frangipanepiiraiden postaus siis täällä: http://celebration-treats-4-u.blogspot.fi/2015/07/mini-kirsikka-frangipanepiiraat.html

 • Reply Heidi - Kärähtäneet heinäkuu 24, 2015 at 6:41 pm

  Voi miten kauniita pieniä piiraita, saattaisin syödä noita – noh, aika monta 😉 Onnea haasteeseen!

 • Reply Mama Gastro heinäkuu 24, 2015 at 7:42 pm

  Miten se sanotaan, parempi myöhään kuin .. 😉 Mama Gastro osallistuu haasteeseen Kirsikka-vuohenjuusto crostini reseptillä 🙂 http://mamagastro.blogspot.fi/2015/07/kirsikka-vuohenjuusto-crostini.html

 • Reply Meri-Kukka Berglund heinäkuu 24, 2015 at 8:49 pm

  Vielä ehdin osallistua heinäkuun haasteeseen: http://meriscupsandcakes.blogspot.com/2015/07/naked-cake-kirsikoilla.html

 • Reply Heidi - Kärähtäneet heinäkuu 25, 2015 at 9:35 am

  Jee, tervetuloa mukaan Mama G! Saatiinpa yksi pikkusuolainenkin haasteresepteihin 🙂

 • Reply Heidi - Kärähtäneet heinäkuu 25, 2015 at 9:38 am

  Hyvin ehdit ja onnea matkaan 🙂 Hauskan erinäköiset kakuistasi tuli ihan vain eri viimeistelyllä, molemmat versiot hienoja!

 • Reply Heavenly bakings heinäkuu 26, 2015 at 8:12 pm

  Heips! Enää en ehdi kilpailuun mukaan, kun muistin viimeisen ilmottautumispäivän väärin, mutta tässä silti kirsikka-valkosuklaadonitsien ohje katsottavaksi ja testattavaksi 🙂 http://heavenlybakings.blogspot.fi/2015/07/kirsikka-valkosuklaadonitsit-kesan.html Ehkä sitten ensi kuun haasteeseen kerkiän paremmin!

 • Reply Heidi - Kärähtäneet heinäkuu 29, 2015 at 3:45 pm

  Voi harmi, ettet ehtinyt kisaan! Vaikka se ei toki reseptiä huononna, ihan mahtavalta kuulostaa tämäkin 🙂

 • Leave a Reply