Helppo hernesosekeitto ja 11 vastausta

toukokuu 28, 2012

Sain hiljattain Millibaarilta 11 kysymyksen haasteen, kiitokset siitä! Täältä pesee vastauksia:
1. Oletko valittaja vai se positiivisen hengen luoja?
Toivottavasti en ainakaan se valittaja! Toisinaan tunnustan muuttuvani sarkasmin sanansaattajaksi, mutta yleensä jos jotain valittamista on, yritän ennemmin tehdä asialle jotain kuin märistä.
2. Ikähaitarisi? <20 / 20-25 / lähempänä kolmeakymppiä / yli kolmikymppinen / vuosia ei enää lasketa?
Luultavasti yli kolmekymppinen, en ole laskenut kovin tarkasti 🙂
3. Lähi- vai kaukomatkailu? Miksi?
Tykkään matkailla sekä lähelle että kauas, mutta nykyään painotus taitaa olla lähimatkailussa seisojan saavuttua perheeseen reilu vuosi sitten. Lähimatkailun ihana puoli on ex-tempore -matkustus, suunnitelmia ei tarvitse aina päättää etukäteen vaan voi lähteä reissuun päiväseltään sopivan aurinkoisen kelin sattuessa.
4. Mikä on lempiarkiruokasi?
Vihreä curry. Siinä täytyy olla jotain addiktiivisia aineosia.

5. Jos sinulla on lapsia, puhutteko kaveripiirissäsi lasten kasvatuksesta ja jaatteko toisillenne ohjeita ja vinkkejä (tai onko joku kärkäs neuvomaan, miten missäkin tilanteessa tulee toimia)?
Minulla on vain karvainen lapsi, mutta sen kasvatuksesta keskustellaan samanhenkisten tuttavien kanssa paljonkin. En ole mielestäni saanut ainakaan mitään liian kärkkäitä neuvoja, yleensä enemmän hyviä vinkkejä, joista voi sitten soveltaa omat ohjeensa kotioloihin.

6. Minkätyylistä musiikkia kuuntelet?
Voi, tämä on aina yhtä vaikea kysymys, musiikkimakuni on vaihteleva kuin sää…
7. Millä kolmella sanalla ulkopuoliset ihmiset sinua kuvailisivat?
Jalat maassa, ystävällinen, (toivottavasti) täyspäinen.

8. Kuljetko resuisissa vaatteissa, oletko muodin orja vai jotain siltä väliltä?
Varmasti jotain siltä väliltä mutta lähempänä resupetraa, ison osan ajasta tamineet ovat vähintään kurassa. Olen myös tavattoman laiska shoppailemaan.
9. Mitä kotipaikkakuntasi sinulle merkitsee?
Kotipaikkakuntani on niin hajanainen, ettei se itsessään merkitse kovin paljoa. Suurempi merkitys on lähiöllä, jossa vietin lapsuuteni sekä paikkakunnalla, jossa oli ensimmäinen oma kotini. Niistä paikoista löytyvät sekä lapsuuteni että aikuisuuteni juuret. Terkkuja vaan.

10. Kysy itseltäsi jokin kysymys ja vastaa siihen.
Apua, olen parempi kehittämään kuin keksimään… Mutta ehkä uudehkon blogin myötä, mitkä ovat päällimmäiset havainnot ensimmäisen viiden kuukauden ajalta? Mulle tulee mieleen lähinnä se, että ruuanlaitosta ja syömisestä nauttii nyt entistä enemmän, mutta samalla myös siitä, kun välillä ei tee ruokaa tai kirjoita siitä ollenkaan – pakastepizzastakin on tullut paljon parempaa!

11. Mitä haluaisit kysyä minulta? 🙂
Vähän edelliseen liittyen, uutena bloggaajana minua kiinnostavat kovasti muidenkin blogit ja niiden taustat. Siispä kysyn, mitä bloggaus on tuonut sinulle?

Toistaiseksi en oikein tiedä, mitä kysyisin omassa 11 kysymyksen haasteessani ja kenelle sen laittaisin eteenpäin, joten jätän homman hautumaan siltä varalta, että sisäistä kysymysgeneraattoriani alkaa myöhemmin kutkuttamaan. Ehtiihän sitä.

Ja sitten vielä siitä hernekeitosta, kuva on aika karsea mutta soppa oli hurjan hyvää kaikessa helppoudessaan ja pakasteherneiden arkisuudessa. Kahden hengen satsiin käytin 500g pakasteherneitä, 100g maustamatonta tuorejuustoa, n. 6dl kanalientä, mustapippuria ja kuivattua valkosopulia jauhettuna. Kiehautin herneet kanaliemessä, lisäsin mausteet ja tuorejuuston, ja surautin sauvasekoittimella tasaikseksi. Sopalle olisi tehnyt terää leipäkrutongit, rapsakaksi paistettu pekoni tai vaikka parmesanraaste, mutta oikein hyvin toimi näinkin.

2 Comments

 • Reply millibaari toukokuu 28, 2012 at 4:53 pm

  Hei, kivat vastaukset 🙂 Ja herkullisen kuuloista hernekeittoa!! Pakko joskus kokeilla, hernekeitosta (siis tuoreesta) kyllä tykkään hirveästi, mutta pitää tunnustaa, etten koskaan sitä ole itse tehnyt..

  "Siispä kysyn, mitä bloggaus on tuonut sinulle?" MilliBaari-blogi(e)n myötä ei oikeastaan vielä hirveästi muuta kuin uusia ideoita ja ajatuksia 😉 Juuri mm. mietin, laittaisinko matkakuviani blogiin vai jonnekin nettipalvelimelle, ja avaisinko vielä yhden englanninkielisen blogin missä esittelisin menneitä matkojani. Ja avasin juuri tilin Pinterestiinkin.

  Olen blogannut aiemmin muualla, sitä kautta on nettimaailma ylipäänsä avartunut ja silmät auenneet sosiaaliselle medialle muutenkin, nyt pelkään että bloggaaminen voi olla sen verran aikaavievää puuhaa että sitten vaikka ne tylsät kotityöt jää tekemättä 😀

 • Reply Heidi toukokuu 30, 2012 at 6:26 pm

  Kiitos itsellesi haasteesta ja vastauksesta! Ihme juttu nuo kotityöt, niiden jääminen muiden juttujen jalkoihin taitaa olla universaali ilmiö 😉

 • Leave a Reply