Ihana(n helppo) päärynä-vuohenjuustopiirakka

lokakuu 1, 2013

Alkusyksystä sähköpostiin tuli vaikka mitä ihania reseptikisakutsuja, ja syyskuun – ei vaan elokuun, apua, minne tämä aika menee – piirakkahaastekin jäi kummittelemaan mieleen. Ja arvatkaa mitä? Yhteenkään haasteeseen tai kisaan en ehtinyt osallistua.

Onneksi lohtupiirakkaa voi tehdä milloin vaan ja ilman mitään erityisempää syytä. Pyörittelin jo elokuussa ajatusta päärynä-vuohenjuusto-pekaanipiiraasta,  mutta toteutus jäi ihan viime päiviin. Oikeastaan ihan syyttä, koska piirakka oli ihan sairaan helppo, varsinkin kun oikaisin käyttämällä tällä kertaa ihan valmista pakastepiirakkapohjaa, joka oli unohtunut pakastimeen. Vielä parempaa saisi varmasti, jos tekisi piirakkapohjan (ihan sellaisen peruspiirakkataikinan) itse.

Suolaisenmakea piirakka oli sikäli hassu, että jouduin erikseen miettimään, onko kyseessä makea vai suolainen leivonnainen, kun molempia elementtejä löytyi – päädyin makeaan, mikä oli ihan hyvä ratkaisu, mutta ainesten mittasuhteita muuttamalla olisi samasta piiraasta voinut helposti tehdä myös suolaisen version.

Päärynä-vuohenjuustopiirakka (4-6 palaa / pieni piirakkavuoallinen)

1 pkt pakastepiirakkataikinaa (400g) tai vastaava määrä matekoista piirakkataikinaa
2 päärynää
100g vuohenjuustoa
pieni kourallinen pekaanipähkinöitä
2 rkl fariinisokeria
loraus hunajaa

1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja painele se piirakkavuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

2. Pese ja viipaloi päärynät ja asettele ne vuokaan piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle fariinisokeri, ei haittaa, jos sokeri jää vähän kökkäreiseksi. Viipaloi päälle vielä vuohenjuusto ja nakkaa mukaan pähkinät. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 min kunnes piirakan reunat ovat saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä hieman ja lorauta päälle hunajaa ennen tarjoilua.

Itse en esipaistanut piirasta ennen täytteiden lisäämistä, mutta se olisi siitä hyötynyt.

2 Comments

  • Reply Luumukka lokakuu 3, 2013 at 3:53 pm

    Yritin jo eilen kommentoida, minnehän mahtoi mennä? Tein tätä siis tänään, ihan hyvä piirakka tuli. Vuohenjuustolla ja hunajalla ei voi epäonnistua 😀 vähän kosteutusta pohja olisi ehkä mun mielestä kaivannut, jotain tuorejuustoa tms.

  • Reply Heidi - Kärähtäneet lokakuu 4, 2013 at 5:56 am

    Kiva, jos piirakka toimi! 🙂 Mietin tuota pohjan kosteutusta myös etukäteen, mutta mulla jostain syystä se ei tuntunut ylimääräistä sitten loppujen lopuksi kaipaavan – mutta saattaa johtua siitä, että en tosiaan esipaistanut pohjaa, jolloin se jäi aika pehmeäksi. Tai voi myös olla, että päärynät olivat sopivan ylikypsiä tai jotain oikein mehevää lajiketta.

    Täytyy varmaan tehdä (ja syödä) pari lisävedosta, ihan vaan tuotekehittelyn nimissä 😉

  • Leave a Reply