Inspiraatiota puutarhajuhlista

kesäkuu 13, 2014

Taannoinen Philadelphia-reseptikisa huipentui eilen Teresa Välimäen emännöimiin puutarhajuhliin, joissa maisteltiin finaaliin päässeitä herkkuja ja julistettiin kilpailun kaksi voittajareseptiä. Juhlissa sai myös nauttia mitä parhaasta – eli ruokabloggaajakollegojen – seurasta. En ollut vielä koskaan ollut minkäänlaisilla bloggaajatreffeillä, joten lähdin kemuihin tietysti innosta puhkuen, vaikkei oma reseptini finaaliin päässytkään. Kun seuraa toisten keittiöpuuhia ja elämää heidän blogiensa kautta, on ihan huippua päästä laittamaan nimiä ja naamoja kuvien ja tekstien taakse! Ja kiva ajatus kisan järjestäjiltä tuoda osallistujat yhteen ja päästää meidät maistelemaan kanssakilpailijoiden annoksia. Sää ei ihan sallinut pitää puutarhajuhlia ulkosalla, mutta Helsinki Food Companyn tiloihin oli luotu puutarhajuhlamainen fiilis sisätiloihin.

En yleensä kehtaa mennä mihinkään kemuihin kovin nälkäisenä, mutta näihin menin, ja se oli pelkästään hyvä asia, koska syötävää riitti ja kaikki finaaliin päässeet tarjottavat olivat hurjan hyviä. Voittajiksi selviytyivät Tiskivuoren Emännän savulohitarteletit sekä Terhin keittiön taivaallinen tuulihattukakku, jotka molemmat olivat paitsi suussasulavan herkullisia, myös erittäin juhlavia ja kauniita. Muut finaaliin päässeet blogit olivat Herneetkin rokkaa, Cebicin keittiössä sekä Kaikki äitini reseptit, joiden ideoimat tarjoilut hävisivät niinikään nopeasti lautaseltani tyytyväisten myhäilyjen kera. Tarjoilujen lisäksi saimme Teresa Välimäeltä muutamia hyviä, yleisiä vinkkejä reseptiikan laadintaan. Muutenkin arvostin Teresan panostusta kisaan, minulle jäi tunne, että hän oli todella paneutunu resepteihin, kommentoinut blogeihimme parannusehdotuksia ja vielä sparrannut finalisteja omassa sessiossaan. Niin, ja opinhan kemuissa myös sen, että nyt on muotia juoda rutikuivan sijaan puolikuivaa samppanjaa ja tarjota sitä tavallisesta viinilasista, etenkin kesäisissä puutarhajuhlissa 🙂

Ehkä parasta minulle kekkereissä oli kuitenkin, että sain tavata muita ruuasta yhtä innostuneita ihmisiä. Omassa arjessani elän nimittäin vaihetta, jossa ihmispoikanen vaatii minulta täyttä tarkkaavaisuutta  koko hereilläoloaikansa kontatessaan ja kiipeillessään ympäriinsä; välillä vaikea saada edes kahvia keitettyä ilman, että onkii lapsen kaksikymmentä kertaa pois koiran vesikupilta tai jostain muualta, minne hänen ei isompien tapaturmien välttämiseksi kannata mennä. Ei varmaan ole vaikea arvata, että ruuanlaitto on näissä olosuhteissa ihan pikkuisen hankalaa (en juuri tee mitään sellaista, mikä vaatii paljon aktiivista työtä ja/tai ei siedä keskeytyksiä) eikä siitä väsyneenä puuhatessa saa vapaahetkinäkään ihan sellaista energiaa ja iloa irti kuin normaalisti. Mutta kappas, kun pääsee juttelemaan ruuasta muiden intoilijoiden kanssa, niin kummasti sitä virkistyy ja löytää taas inspiraatiota omaan tekemiseensä.

Kotiin jouduin livahtamaan vähän ennen aikojaan, ihmispoikasen iltapuuroa tarjoilemaan. Olisi hän toki pärjännyt isännänkin kanssa, mutta minulle tulee orpo olo jos en ole toivottamassa poikaselle hyvää yötä, on hän kuitenkin vielä niin pieni. Anyway, jos en ehtinyt livenä sanomaan, niin oli tosi, tosi mukavaa tavata kaikki teidät muut juhlijat, kiitokset järjestäjille ja kovasti vielä onnea voittajille!

Yhtään julkaisukelpoista kuvaa en valitettavasti juhlista sanut – kunnon bloggaajana unohdin nimittäin ottaa kameran mukaan eivätkä kännykällä räpsimäni otokset olisi mitenkään tehneet oikeutta upeille tarjoiluista. Kannattaa siis käydä vaikkapa linkkaamissani finalistien blogeissa katsomassa kuvia kärkeen päässeistä herkuista!

4 Comments

 • Reply Nanna kesäkuu 15, 2014 at 9:24 pm

  Oli tosi kiva tutustua, Heidi! Tästä jatketaan!

 • Reply Heidi - Kärähtäneet kesäkuu 18, 2014 at 11:26 am

  Nanna, kiitos samoin ja juuri näin! 🙂

 • Reply Heidi Kjellman kesäkuu 18, 2014 at 7:17 pm

  Oli kiva nähdä ja jutella juhlissa!

  -Heidi

 • Reply Heidi - Kärähtäneet kesäkuu 20, 2014 at 7:36 am

  Kiitos samoin Heidi, ja onnittelut vielä voitosta! 🙂

 • Leave a Reply