Inspistä toisaalta: kvinoa-hernepihvit

helmikuu 24, 2014

Kerroinko jo, että isäntäkin on innostunut syömään välillä kasvisruokaa? Ei, hän ei ole sairas. Tai kenties onkin, koska tilasi kotiovelle kilokaupalla kvinoaa (huoh, ensin tomaatit, nyt sitten kvinoa, tosin tämä jälkimmäinen ei tainnut olla vahinko…). Joka tapauksessa, tykkäämme kvinoasta, mutta kyseessä on sikäli vieras raaka-aine, etten ole keksinyt tehdä siitä muuta kuin salaatteja. Uusia käyttötapoja on siis kaivattu.

Ihan sattumalta samoihin aikoihin asiaa pähkäillessäni sattui Epätrendikäs ruokablogi julkaisemaan kvinoa-hernepullien ohjeen, jota inspiroiduin testaamaan. Olen viime aikoina muutenkin löytänyt itseni usein kuolaamasta korvamerkkaamasta herkkuja, joita Tuplaespresso ja M (niinkuin Mies) ovat valmistaneet, ja tykkään myös blogin kaikkiruokaisesta filosofiasta. Suosittelen muillekin, joille blogi ei vielä ole tuttu!

Kvinoa-hernepihveihin palatakseni, noudatin joltiseenkin siis ohjetta, joten en julkaise sitä erikseen, vaan voitte käydä kurkistamassa sen alkuperäisestä lähteestä. Sen verran sooloilin omiani, että taputtelin massan pullien sijaan pihveiksi ja riisijauhon puutteessa käytin vehnäjauhoja, ja taisin sekoitella mukaan vähän sitruunankuorta ja korianteriakin.

Ja  hyviä tuli pihvinkin muotoisena. Olin hieman epäileväinen raakaa massaa maistellessani, koska mielestäni sen koostumus oli vähän liimainen, mutta se ominaisuus hävisi paiston yhteydessä täysin, ja sain kuin sainkin lautaselleni mallikasta kasvisruokaa. Kvinoa on sikäli ruokaisaa, että tällä kertaa teimme lisukkeeksi vain salaattia, mutta pihvit sopisivat mainiosti nautittavaksi vaikka pitaleivän välissä falafelin tapaan.

No Comments

Leave a Reply