Joulupuurokauden avaus, ohra-omenauunipuuro

marraskuu 30, 2014

Minä tykkään puurosta. Useimmiten syön sitä ihan tavallista kaurahiutalepuuroa mitä keittelen ihmispoikasellekin, mutta ryynikaapin sisällön ja mieliteon mukaan tulee keiteltyä paljon muutakin. Kun on aikaa (odottaa, valmistukseenhan aikaa ei edes kulu), teen uunipuuroja. Viimeisin uunipuuroviritys oli jälleen ihan yliyksinkertainen, mutta siitä tuli niin hyvää, että halusin sen laittaa tännekin. Tuunasin normiuunipuuroa raastamalla sinne pari omenaa ja maustamalla hieman, jolloin puuroon tuli ihanan jouluinen tuntu. Tämä sopi hyvin hitaan viikonloppuaamun aamiaispuuroksi, mutta myös arkijälkkäriksi, varsinkin, jos päälle ripsauttaa vähän sokeria. Päärynä sopii tähän puuroon mainiosti myös, samoin ohran voisi vaihtaa riisiin. Jos puuron haluaa syödä aikaisin aamulla, sen voi laittaa uuniin jo edellisenä iltana ja antaa hautua pienemmissä asteissa (laittaisin noin 100-asteiseen uuniin) yön yli.

Ohra-omenauunipuuro

1l punaista maitoa
3 dl kokonaisia ohrasuurimoita
2-3 pientä, kotimaista omenaa
ripaus suolaa
ripaus kanelia
ripaus vaniljajauhetta
muutama voilastu

(valmiin puuron mausteeksi halutessasi maitoa, sokeria, kanelia ja/tai voisilmä)

Kuori ja raasta omena. Sekoita kaikki aineet voita lukuunottamatta uunivuoassa ja vuole voilastut päälle. Anna hautua 130-asteisessa uunissa kolmisen tuntia ja vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

2 Comments

  • Reply Mama Gastro marraskuu 30, 2014 at 8:15 pm

    Oi, pitää kokeilla meidän pikkunirsolle ja minulle;)

  • Reply Heidi - Kärähtäneet joulukuu 1, 2014 at 7:25 am

    Kannattaa! Valmistus on jopa vaivattomampaa kuin tavallisen hiutalepuuron, vaikka odottamista toki hiukan onkin. Meillä puuro upposi hyvin sekä isoille että pienelle.

  • Leave a Reply