Kaunista hävikintorjuntalounasta

helmikuu 4, 2013

Lauantaina illastimme ystävien luona; paljon naurua, hyvää seuraa ja toinen toistaan herkullisempia lähi-idän antimia notkuva pöytä. Kiitokset vielä isäntäväelle ja tiedoksi, että mielin pihistää reseptejä vielä tänne blogiinkin 😉 Kotona hyödynnettiinkin sitten vaan kaapissa jo olevia aineksia koko viikonloppu, ja sehän sopii sniiduilulinjaankin.

Tämä kyläilypäivänä nautittu lounassalaatti ei ole aineksiltaan ihan suoraan sopiva edulliset-kategoriaani, mutta käytännössä se kuitenkin oli erittäin taloudellinen koostuessaan leipäjämistä sekä ylijäämärucolasta ja viimeisiä vetelevästä granaattiomenasta. Ainoastaan halloumi piti ostaa. Ehkä siis kirjoituksen pointti ei niinkään ole reseptini, vaan se, että ruokaisat salaatit ovat hyvä tapa vähentää monen sortin hävikkiä.

Mutta tuli tästäkin salaatista hyvää, ja vielä nättiäkin! Granaattiomena on ihme juttu, se saa ruuasta kuin ruuasta kaunista 🙂

Halloumisalaatti (kolmelle)

muutama viipale eilisen päivän leipää
2 pkt halloumia (150-200g / paketti)
1/2 granaattiomenan siemenet
kourallinen rucolaa
loraus oliiviöljyä
n. 1 rkl juoksevaa hunajaa
n. 1 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
pippuria

1. Nosta rucola pediksi tarjoiluvadille, ja pirskottele päälle balsamiviinietikka sekä loraus öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Lämmitä tilkka öljyä pannulla. Paista leipäpaloja keskilämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä, ja siirrä sitten rucolan seuraksi salaattikulhoon. Nosta pannun lämpöä kunnolla kuumaksi. Viipaloi halloumi ja paista niille väriä molemmin puolin. Nosta viipaleet sitten salaatin tarjoiluvadille. Viimeistele valuttamalla hunaja juustoviipaleille, lorauta mukaan vielä hieman öljyä ja ripottele granaattiomenan siemenet päälle.

3 Comments

  • Reply Iituntiltu helmikuu 4, 2013 at 7:20 pm

    Ihanan näköinen salaatti! Halloumi on mulle aika uusi tuttavuus, kun oon vähän huono syömään juustoja. Oon aina ajatellut, ettei se oo mun juttu ja jättänyt ne suosista kauppaan. Mutta nyt siitä on tullut mun yksi lempiherkuista. Käsittämättömän hyvää!

  • Reply Heidi - Kärähtäneet helmikuu 5, 2013 at 6:23 am

    Niin on! Mietin, että kesällä tällaista salaattia voisi hyvin tehdä niin, että heittäisi juustot ja leivät grilliin, grillattuna halloumi on minusta parhaimmillaan. Tai miksei niitä talvellakin grillaisi 🙂

  • Reply Iituntiltu helmikuu 5, 2013 at 4:36 pm

    Voi joo! Meillä olis grilli pihassa ja tontilla määrätön määrä polttopuuta. Tosin puut on enimmäkseen vielä oksimatta ja pilkkomatta ja taitavat olla vähän turhan tuoreita vielä poltettavaksi…. Lauantaina kaatui 12 iso koivua 🙁 Joten ehkä mun täytyy jättää grillailut kesään ja testata tätä salaattia ihan muuten 🙂

  • Leave a Reply