Keväisen vihreää talviruokaa

helmikuu 20, 2013

Tuntuu, että varsinaisia reseptikirjoituksia on ollut viime aikoina vähän harvakseltaan, vaikka kaikkea muuta kivaa sitäkin enemmän. Sen huomaa ruokavaliossakin, viime päivät on menty nopeasti wokatuilla broileri-vihannes-riisimössöillä; nekin ovat ihan kelpo muonaa, mutta eivät valitettavasti kovin inspiroivaa blogikamaa.

Viikonlopulta jäi kuitenkin mieleen – ja valokuvaan – kauniin vihreä kaalilisuke, joka syntyi Kunnon Lenkki -kisan ”tuotekehityksessä” yli jääneistä materiaaleista. Lisukkeesta tuli niin voimakaan vihreää, että siitä tuli mieleen kevät, vaikka muuten aika talvista settiä onkin. Pähkinät toivat kaalien lomaan lisätekstuuria. Aterian päätähtenä olleet talouskyljykset sopivat kaalilisäkkeen kanssa mainiosti! 
Keväisen vihreä kaalilisuke (kahdelle)
1 pieni parsakaali
pari kourallista lehtikaalia
pieni kourallinen saksanpähkinää
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
voita ja/tai öljyä paistamiseen. 
1. Pilko parsakaali ja halkaise kukinnot suupalakokoisiksi. Hyödynnä myös varsi, mutta kuori puisinta osaa hieman pois päältä. Silppua lehtikaali ja valkosipulinkynnet, sekä rouhi pähkinät karkeaksi murskaksi. 
2. Paista parsakaalia ja valkosipulia voi-öljyseoksessa pannussa keskilämmöllä hetken, kunnes se hieman pehmenee. Lisää lehtikaali ja pähkinät, ja anna paistua vielä toisen hetken, kunnes lehtikaalikin on pehmennyt. Muhjua lisukkeesta ei tarvitse kuitenkaan tulla 🙂 Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile. 

No Comments

Leave a Reply