Kevyttä kesälounasta

kesäkuu 20, 2013

Joskus ennenkin olen tainnut mainita suhteestani fenkoliin, opin syömään sitä oikeastaan vasta viime kesänä. Ja mikä havahtuminen olikaan se, miten hyvää fenkoli on grillattuna!

Tähän vikkelään lounassalaattiin laitoin fenkolin (grillattu olisi parasta mutta nyt vain paistoin) kaveriksi rucolaa, greippiä ja saksanpähkinää (joka on kuvassa kyllä hautautunut jonnekin), sekä joka ikiseen ruokaan sopivaa pekonia 🙂 Superhelppo, raikas ja harmoninen lounas. Varsinaista salaatinkastiketta ei tarvita, vaan oliiviöljy sekoittuu mukavasti mehevän greipin hapokkuuden kanssa.

Olemmekohan muuten Suomen ainut huusholli, jossa ei vielä tiedetä yhtään, mitä juhannuksena syötäisiin? Huomenna kauppaan lottoamaan!

Fenkoli-greippi-pekonisalaatti (kahdelle lisukkeeksi tai yhdelle reiluksi lounaaksi)

1 fenkoli
1 greippi
kourallinen rucolaa
150g pekonia
pieni kourallinen saksanpähkinöitä kevyesti murskattuna
loraus oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

1. Poista greipistä kuoret veitsellä ja ”fileoi” lihat irti kuorista. Sekoita varovasti kulhossa rucolan kanssa. Viipaloi fenkoli ja paista viipaleet pannulla tai grillaa ne kypsiksi molemmin puolin. Pilko tarvittaessa vielä hieman pienemmäksi ja sekoita salaattiin.

2. Viipaloi vielä pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Imeytä ylimääräinen rasva talouspaperiin. Sekoita pekoni salaattiin ja nakkaa päälle vielä maun mukaan saksanpähkinöitä. Lorauta lopuksi mukaan hieman oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla, ja tarjoile.

No Comments

Leave a Reply