Kirsikkaolutgranita

elokuu 4, 2014

Raaka-aineena kirsikkaa tulee käytettyä tosi harvoin, koska se on varmaan ainut hedelmä, josta minä saan allergiaoireita. Aina niitä ei tule, mutta valitettavasti en ole päässyt selvyyteen siitä, tulevatko oireet itse kirsikasta vai niihin käytettävistä torjunta/säilöntäaineista. Tykkään kirsikoista kuitenkin kovasti, ja kypsennettynä tai pakastimen kautta käytettynä ne sopivat ihan hyvin minullekin. Niin, ja kirsikkaoluessa myös 😉

Tämän reseptin nappasin korvan taakse jo viime syksynä Glorian Ruoka & Viinistä (6/2013) – joo, aika vähän tulee luettua paperisena muita kotimaisia ruokalehtiä, kaikki ruokalehtiperäiset reseptini tuntuvat olevan samasta lähteestä – mutta koska syksymmällä eivät toritiskit enää notkuneet tuoreista kirsikoista, jäi toteutus odottamaan tätä kesää. Ja mikä olisikaan parempi hetki kylmänraikkaalle, hileiselle granitalle kuin tämänhetkinen helle, josta saamme sääennusteen mukaan nauttia vielä ensi viikollakin.

Ohjeen mukaisesta annoksesta tulee hyvä, neljän hengen satsi (jonka minä saan syödä ihan itse, koska isäntä ei kirsikoista tykkää). Raaka-aineita granitassa on vain neljä ja tekeminen on superhelppoa, ainut vaiva on kirsikoiden perkaamisessa ennen soseutusta. Aikaa kannattaa kuitenkin varata riittävästi, sillä ainakaan meidän pakastimessa ei ohjeen viisituntinen ihan riittänyt massan hyydyttämiseksi. Sokerin käytön kanssa olisin myös tarkkana ja maistelisin määrän omien mieltymysten mukaiseksi. Jäinen granita imaisee sokeria hieman enemmän kuin sula, mutta minulle 2,5dl oli aika paljon, kun kirsikat sattuivat luonnostaankin olemaan tosi makeita.

Kirsikkaolutgranita

1l tuoreita kirsikoita
2,5 dl kirsikkaolutta
1 rkl  hunajaa
2,5 dl sokeria

Liota kirsikoita kylmässä vedessä puolisen tuntia, huuhtaise ne ja poista kivet. Soseuta kirsikat sauva- tai tehosekoittimella. Sekoita kirsikkasoseeseen olut, hunaja ja sokeri ja laita massa pakastusta kestävään astiaan. Pakasta 2,5 tuntia, sekoita voimakkaasti ja pakasta vielä toiset 2,5 tuntia (tai kauemmin, jos pakastimesi niin vaatii). Muotoile granitasta palloja ja tarjoile heti, granita sulaa nopeasti!

No Comments

Leave a Reply