Kohti rentoa (ruoka)vuotta 2015

joulukuu 31, 2014
Ihan pian tulee jätettyä hyvästit vuodelle 2014 ja toivotettua jälleen yksi uusi vuosi tervetulleeksi. Tälläkin kertaa vuodenvaihde saa minut ja monet muut miettimään, mitä edellisvuodesta jäi käteen ja mitä ensi vuonna haluaisin olevan edessä. Yritän tässä keskittyä niihin asioihin, jotka liittyvät ruokaan ja bloggaamiseen, mutta tuskin selviän täysin rönsyilemättä, kaiken kaikkiaan vuosi oli nimittäin sangen tapahtumarikas, ainakin minun normaalisti tasaisessa mittakaavassani. Vietettiin edellisvuoden lopulla syntyneen ihmispoikasen vauvavuotta, useimmiten ihan mukavasti mutta välillä vähän enemmän hiki otsalla. Samaan aikaan perhe pieneni vanhemmasta päästä, kun molemmat isoäitini siirtyivät autuaammille maille syksyllä. Ja työrintamallakin oli tuulinen vuosi; vaikka olin itse vanhempainvapaalla, aiheutti turbulenssi paljon ammatillista pohdintaa ja hankaloitti päätöstä töihinpaluun ajankohdasta. Silti kokonaisfiilis vuodesta on positiivinen, minä ja välitön perheeni voimme hyvin ja olemme saaneet nauttia sekä antoisasta arjesta että erityisistä, hienoista juhlahetkistä – hyvän ruuan kera.

Blogin osalta tein vuosi takaperin muutaman uudenvuodenlupauksen: lupasin olla kohtuullisen tuottelias ja julkaista ainakin kymmenen tekstiä joka kuukausi, pitää teemakasviskuukausia ja saada vihdoin aikaan ne kauan harkitsemani facebook-sivut. Lupaus numero yksi kaatui toukokuussa, numero kaksi taisi kaatua jo aiemmin – tai no, pidin teemakasviskuukausia mutta en ihan joka kuukausi enkä saanut aikaiseksi suunnittelemaani neljää reseptiä per kasvis – ja numero kolme on juuri valmis niinsanotusti ihan tässä työn alla. Jotenkin vaan tuntui, että inspiraatio karkasi, kun oli tehtävä jotain tiettyä juttua tietyllä hetkellä ja rakkaasta harrastuksesta uhkasi jo tulla pakkopullaa. Niinpä kesän korvilla aloin tarkoituksella unohtamaan blogille tekemiäni aikatauluja ja suunnitelmia, ja rupesin tekemään enemmän sitä, mikä milloinkin miellytti, ja sieltä se inspis lähti hiljalleen taas löytymään. Tai eihän se tyystin kateissa ollut, syksystä ja loppuvuodesta siihen oli vain taas helpompi tarttua.

Ensi vuoden haluankin korkata vähän samanlaisilla ajatuksilla: uudenvuodenlupaukseni blogille on tehdä juuri sitä, mikä milloinkin sattuu innostamaan. Ottaa siis aika rennosti ja toivottavasti pitää siten huolta, että inspiraatio säilyy ja kasvaa entisestään. Toki on paljon asioita, joihin haluaisin paneutua aiempaa enemmän: haluaisin esimerkiksi oppia ottamaan parempia ruokakuvia, haluaisin ehtiä tekemään vähän enemmän keskittymistä vaativia ruokia (vaivalloisissakin ruuissa on ehdottomasti oma zeninsä, onnistumisen riemusta puhumattakaan – tällä hetkellä bravuurejani ovat kuitenkin ruuat, jotka vaativat hyvin vähän aktiivista työtä) ja ennen kaikkea haluaisin varmistaa, että reseptiikkani toimii. Kasvisruokiinkin haluaisin edelleen panostaa aiempaa enemmän. Näistä toiveista en kuitenkaan aio tehdä lupauksia, vaan pidän ne lähinnä korvan takana ja toivon niiden inspiroivan ja ohjaavan tekemistäni tulevana vuonna. Samanlaisia asioita toivon myös teille lukijoille ja kanssabloggaajille, toivottavasti pääsette tekemään juuri sitä mistä nautitte ja ottamaan juuri niin paljon tai vähän rennosti kuin sopii juuri teille. Ja ennen kaikkea, inspiroitumaan hyvästä ruuasta.

Onnellista ja ruokaisaa uutta vuotta 2015 kaikille!

Kuva on kierrätetty parin vuoden takaa; tuolloin sekoitin kuohujuomaan (muistaakseni ajatus oli jostain Jamie Oliverin ohjelmasta) hieman granaattiomenan mehua. Hyvää, kannattaa kokeilla!

No Comments

Leave a Reply