Kukkakaali-juustokeitto

maaliskuu 12, 2013

Sosekeittojen kanssa en ole ihan päässyt sinuiksi. Ne ovat kyllä hyviä, jos joku muu ne tekee, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan onnistun itse saamaan niistä liian mauttomia, liian laihoja, liian klimppisiä tai liian jotain muuta.

Vähän sama vaivasi tätäkin soppaa, se jäi nimittäin liian laihaksi. Maku oli kuitenkin ihan tosi hyvä, eikä isännältäkään kuulunut palautetta vaikka saikin ”vain” kasvissosekeittoa päivälliseksi. Positiivinen yllätys sosekeittojeni joukossa siis! Koskenlaskija kompensoi täyteläisyydellään keiton keveyttä, ja lipstikka – johon olen nyt kovin, kovin ihastunut – toi soppaan makua ja ryhtiä.

Allaolevaan ohjeeseen korjasin sopan laihuusongelmat, joten jälleen kerran, kannattaa tehdä niin kuin sanon, eikä niin kuin itse teen 😉

Kukkakaali-juustokeitto (kaksi annosta)

2 pientä kukkakaalia
1/2 paketti koskenlaskija-juustoa
1 l kana- tai kasvislientä
nippu lipstikkaa silputtuna
(suolaa)
mustapippuria
ripaus curryjauhetta

1. Pilko kukkakaalit suupalakokoisiksi kukinnoiksi ja varsipaloiksi. Kaada liemi kattilaan, lisää kukkakaalit liemeen, kiehauta, ja anna kypsyä reilu 5 minuuttia keskilämmöllä kannen alla, kunnes kukkakaali on pehmeää muttei ylikypsän vetistä. Kaada suurin osa liemestä pois kattilasta, mutta ota se talteen.

2.  Mausta kukkakaalit mustapippurilla ja ripauksella currya, ja soseuta tasaiseksi soseeksi. Lisää mukaan juusto, ja sekoittele sulaksi. Kaada sitten kukkakaalin keitinlientä takaisin soppaan vähän kerrallaan samalla sekoitellen, kunnes koostumus on mieleistäsi. Silppua keittoon reilusti tuoretta lipstikkaa ja tarjoile.

2 Comments

  • Reply luimupupu maaliskuu 12, 2013 at 8:43 pm

    Yksi keino sopan pulskana pitämiseksi on pyöräyttää kasvikset öljyssä kattilassa ja sitten lisätä nestettä juuri sen verran, että kasvikset peittyvät.

  • Reply Heidi - Kärähtäneet maaliskuu 13, 2013 at 5:48 pm

    Kiitos vinkistä, tuo kuulostaa suoraviivaisemmalta kuin liemen lisäily edestakaisin! Kovasti kuvittelin, että olisin tälläkin kertaa laittanut ihan vain juuri ja juuri sopivasti nestettä, mutta sitä olikin lopulta ihan valtavasti liikaa 😀

  • Leave a Reply