Kuukauden kasvis – fenkoli: Fenkoli-appelsiinisalaatti

maaliskuu 18, 2014

Foodgawkerissa fenkoli-inspiksiä etsiessäni huomasin, että ihan ylivoimaisesti yleisin fenkolinkäyttötapa näytti olevan fenkoli-sitrussalaatti. On täällä joskus ennenkin tehty sitrus-fenkolisalaattia, mutta halusin nyt tehdä salaatin ihan yksinkertaisimman kautta. Käytin tällä kertaa valmistukseen pelkkää appelsiinia ja jätin pois kaiken ”ylimääräisen”, vain fenkolia, appelsiinia ja kastike. Parasta tämä olisi lohen kanssa, mutta maistui keväisen raikkaalta ja hyvältä myös broiskun fileiden parina.

Sinapin käyttö kastikkeessa epäilytti, mutta se olikin yllättävän toimiva yhdistelmä fenkolin kanssa. Jos sinulla on tuoretta minttua, kastike hunajasta ja tuoreesta mintusta on varmempi, yhtä lailla herkullinen vaihtoehto.

Fenkoli-appelsiinisalaatti (kahdelle)

1 fenkoli
1 pieni appelsiini
ripsaus suolaa
ripsaus mustapippuria

kastike

1 tl dijon-sinappia
1 tl hunajaa
1 rkl valkoviinietikkaa
n. 3 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Viipaloi fenkoli ja appelsiini mahdollisimman ohuelti tarjoiluastiaan. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset öljyä lukuunottamatta ja valuta öljy lopuksi kastikkeeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada kastike salaatin päälle, mausta suolalla ja pippurilla ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

No Comments

Leave a Reply