Kuukauden kasvis – kukkakaali: kukkakaalicouscous

kesäkuu 20, 2014

Tämä ei ole mikään uusi keksintö, mutta kukkakaalicouscous on ruoka, josta halusin ottaa revanssin. Kokeilin sitä nimittäin joskus – aikana ennen blogia – mökkiolosuhteissa ilman blenderiä tai vastaavaa silputinta ja sain aikaiseksi lähinnä pahanmakuista sotkua. Tappio ehti kirvellä muutaman vuoden, mutta niin kovasti on kuitenkin kukkakaalicouscousia mainostettu helpoksi ja herkulliseksi, ja niin kovasti kukkakaalista tykkään, etten voinut olla kokeilematta uudestaan. Idea ei todellakaan ole omani, alun perin taisin löytää sen Siskot Kokkaa -blogista (joka muuten taitaa olla ensimmäinen aktiivisesti seuraamani ruokablogi), ja nyt puolestaan jo hiljentyneestä Herkku & Koukusta, hieman soveltaen omiin tarpeisiini. Mausteitahan tuohon voi laittaa juuri oman maun mukaan, tai mukaan voisi sekoitella vaikka vähän sipulia, paistettuja sieniä ja pekonia.

Mutta arvatkaa mitä? Vaikka nyt kotioloissa käytössäni oli blenderi, en jaksanut kaivaa sitä kaapista vaan halusin laiskana naisena vähän oikaista. Kokeilin siis tehdä kukkakaalimurskaa kehnohkolla sauvasekoittimellani (note for self, köyhällä ei ole varaa ostaa ainakaan sitä kaikkein halvinta, taitaa nähdä palautuksen tuo kapistus ennen kuin takuuaika on täynnä). No eihän se toiminut, kuten kuvastakin näkyy, jonkin verran sain aikaan sopivaa raetta, mutta jonkin verran myös muhjua ja jonkin verran kokonaiseksi jääneitä kukintoja. Onneksi jatkoin kuitenkin tekemistä tälläkin materiaalilla, sillä maku oli kuitenkin aika hyvä! Ei mene ohi suosikkitavastani valmistaa kukkakaalia (höyrytettynä, voin ja curryjauheen kera), mutta ihan mukavaa vaihtelua tämä on ja uudestaankin voin tehdä. Mutta sitten kaivan kyllä sen blenderin esiin, ihan oikeasti.

Kukkakaalicouscous (lisukkeeksi kahdelle)

1 keskikokoinen kukkakaali
n.  1 rkl öljyä + 1 rkl voita paistamiseen
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
muutama oksallinen timjaminlehtiä

Pilko kukkakaali kukinnoiksi, laita blenderiin ja surauta pieneksi murskaksi. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki pannulla öljyssä. Lisää sitten kukkakaali, suola, pippuri ja timjami, ja kuullota keskilämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes kukkakaali pehmenee. Koristele halutessasi timjaminoksilla.

No Comments

Leave a Reply