Kuukauden kasvis – raparperi: Raparperi”mojito”

kesäkuu 5, 2014

Raparperi sopii loistavasti myös erilaisiin juomiin; siitä saa ainakin sekoiteltua raikkaan boolin tai valmistettua yksinkertaisen kuohuviinidrinkin kaatamalla tujauksen raparperhimehua lasin pohjalle. Minulla oli raparperi-minttumehua, josta ajatukset kulkivat mojitoon: miltähän se mahtaisi maistua?

Vastaus: raikkaalta, kesäiseltä, kirpeältä, aurinkoiselta. Ihanaa kesäjuomaa ja niin kauniin hempeän väristä! Vaikka rommin jättäisi pois, pitää raparperin hapokkuus huolen siitä, ettei juoma jää pliisuksi tai liian limsamaiseksi; se sopii hienosti myös aikuisille alkoholittomaksi juomavaihtoehdoksi. Ihan oikean mojiton kanssa ei tällä kyllä juuri ole tekemistä, niin paljon ohjetta on sovellettu eteenpäin; lisäksi omaan makuun kannattaa hieman maistella ja testailla sopivia mittasuhteita, koska raparperimehuja on montaa sorttia ja makeutta.

Muistutuksena, raparperin hapokkuuden vuoksi sen kanssa suositellaan syötäväksi maitotuotteita. Mojiton kaveriksi siis vaikkapa jätskiä!

Raparperi”mojito”

(4 cl vaaleaa rommia)
4 cl raparperimehutiivistettä (minulla raparperi-minttu)
n. 1dl soodavettä
(sokeria mehun happamuudesta riippuen)
nippu mintunlehtiä
limettisiivu
jäitä

Laita mintunlehdet lasin pohjalle ja muhjo niitä hieman sopivaksi katsomallasi välineellä (esim. morttelin nuija saattaa toimia – tai voi ne lehdet muhjoa morttelissakin, mutta maut saa parhaiten lasiin, kun hoitaa homman vasta siinä). Lisää mehu,soodavesi, halutessasi alkoholi ja sokeri ja sekoita kevyesti. Lisää jäät, koristele limetinviipaleilla ja tarjoile.


No Comments

Leave a Reply