Kuukauden kasvis – tammikuu: porkkana

tammikuu 8, 2014

Uudenvuodenlupauksissani mainitsin, että tulisin pitämään raaka-aineliitännäisiä teemakuukausia. Mietittyäni asiaa pidemmälle tulin siihen tulokseen, että haluan keskittyä nimenomaan kasviksiin (vaikka kuukauden kala voisi myös olla aika kova :). Toisaalta sellaisiin, jotka ovat vähemmän kokattuja tai kokonaan uusia tuttavuuksia meidän keittiössämme, ja toisaalta taas tuttuihin, ns. tylsiin peruskasviksiin, joista tulee aina tehtyä sitä samaa vanhaa. Jospa keksisinkin välillä tehdä jotain uutta?

Tammikuun teemakasvis porkkana liittyy jälkimmäiseen kategoriaan. Porkkana on edullista, terveellistä ja hyvää, ja ah niin arkista. Se vähän niin kuin unohtuu kulisseihin. Meilläkin on jääkaapissa aina pussi porkkanoita ja harvemmin niitä jää hävikiksi asti, mutta mitä niistä tehdään? Yleensä ne päätyvät joko paloina liemeen tai kastikkeeseen, suikaleina wokkiin tai raasteena salaatin sekaan. Pysykää mukana, sillä tässä kuussa aion haastaa itseni ja askarrella porkkanasta jotain muutakin, vieläpä neljä kertaa!

2 Comments

  • Reply Nanna tammikuu 11, 2014 at 9:00 pm

    Mä rakastan porkkanaa. Rouskuttelen sitä raakana nykyään päivittäin, vois sanoa mulla on ollu viimeiset puoli vuotta oikein porkkanan himo. En ole raskaana.

  • Reply Heidi - Kärähtäneet tammikuu 12, 2014 at 9:38 am

    No senhän mä unohdin tuolta käyttötavoista, porkkanan rouskuttelun raakana. Minä teen sitä myös!

  • Leave a Reply