Kvinoaa, savukinkkua ja lehtikaalia tomaatin täytteenä – jääkaappibingon voittaja

huhtikuu 11, 2014

Jos käytte kaupassa vain kerran viikossa, tiedätte luultavasti, miltä jääkaappi näyttää kauppareissua edeltävänä päivänä. Se ei ihan ammota tyhjyyttään, vaan pitää sisällään kokoelman eripariraaka-aineita. Todennäköistä on myös, että tuotteet on ostettu johonkin tiettyyn kokonaisuuteen, joka on sitten syystä tai toisesta jäänyt tekemättä, ja johon jäljellä olevat raaka-aineet eivät enää riittäisikään. Jos vielä taloudessasi asuu isännän kaltainen henkilö, joka toisinaan yllättää tuomalla kaupasta jotain tuotetta, josta hän on joko itse innostunut tai arvellut minun innostuvan, saattaa jääkaapissa tai hedelmäkorissa olla vielä bonuksena jotain ihan muuta. Minulle harvemmin tuodaan kukkakimppuja saati timantteja, mutta pelkästään viimeisen parin viikon aikana minut on yllätetty jo lehtikaalilla ja hassuilla tomaateilla. Ei tuohon voi todeta muuta, kuin että mieheni tuntee minut (vaikka en minä kukkakimppuihinkaan sylje, ihan vihjeenä vain ;).

Palatakseni asiaan, jääkaappibingossa löytyi edellämainituista syistä niitä hassuja tomaatteja ja lehtikaalia, sekä mm. savukinkkupala ja parmesankolmion jämä. En raaskinut pilkkoa hassuja tomaatteja, joten lähdin rakentelemaan niille täytettä savukinkusta ja lehtikaalista. Hiilariksi tomaatteihin pääsi kvinoaa, koska sitäkin oli kaapissa useampi paketti. Ei hassumpi bingotulos.

Kvinoalla, lehtikaalilla ja savukinkulla täytetyt tomaatit

8 pihvitomaattia
200g lehtikaalia
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
300g pala savukinkkua
n. 50g parmesania
ripaus mustapippuria
ripaus oreganoa
loraus oliiviöljyä
1 dl kvinoaa
1 dl vettä

1. Huuhtele kvinoa huolellisesti kuumalla vedellä. Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan, tai jos ohjetta ei ole, seuraavaa voi käyttää ”yleisohjeena”: kiehauta 2dl vettä, lisää kvinoa ja keittele pienellä lämmöllä 10 min. Laita levy pois päältä ja anna kvinoan vielä hautua viitisen minuuttia, kunnes neste on imeytynyt.

2. Kvinoan kypsyessä valmistele muut raaka-aineet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, huuhtaise ja pilko lehtikaali, suikaloi kinkku ja raasta parmesan. Kuullota sipulia, valkosipulia ja lehtikaalia hetki pannulla öljytilkassa niin, että lehtikaali pehmenee ja menee hieman kasaan. Sekoita lehtikaaliseokseen kinkku, kypsä kvinoa ja parmesan. Mausta mustapippurilla ja oreganolla sekä halutessasi suolalla.

3. Leikkaa tomaateista kanta toisesta päästä pois, mutta säästä se ”hatuksi”. Koverra tomaateista sisus varovasti veitsellä, tarvittaessa lusikalla auttaen. Täytä tomaatit lehtikaaliseoksella, aseta kannat hatuiksi ja asettele uunivuokaan. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja paista 180-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

2 Comments

  • Reply Heidi Kjellman huhtikuu 14, 2014 at 5:46 pm

    Näyttää ihanilta!

    -Heidi

  • Reply Heidi - Kärähtäneet huhtikuu 16, 2014 at 6:21 am

    Kiitos Heidi! Hyviä niistä tulikin, tai sitten kaikki vaan maistuu paremmalta, kun astiana on noin hauskanmuotoinen tomaatti 🙂

  • Leave a Reply