Lohikeitto tykkää kesäkeitosta

heinäkuu 14, 2012

Kauppalehden Optiossa oli joskus viime tai toissa kesänä resepti, jossa oli tehty kesäkeitosta kalaisa lohiversio. Ajatus kesäkeiton ja lohikeiton yhdistämisestä on oikeastaan niin simppeli, että vähän hävetti, ettei se ollut koskaan juolahtanut mieleeni. Itse resepti jäi sille tielleen työpaikan kahvipöytään ja myöhemmin varmaan paperinkeräykseen, mutta ajatus jäi helppona juttuna mieleen. Normaalisti olisin laittanut soppaan vielä pinaattia, mutta nyt kaupassa oli niin nuutunutta tavaraa, että jätin pinaatit sinne. Niin, ja mähän laitan tähän soppaan kermaa maidon sijaan, niin vältän kaikki mahdolliset traumat plitkusta kesäkeitosta 😉

Kalaisa kesäkeitto (kahdelle)

6 uutta perunaa
2 porkkanaa
1/2 kukkakaalia
2 nippusipulia varsineen
200g herneitä
pieni nippu tilliä
300g nahatonta ja ruodotonta lohifilettä
n. 0,5 l kasvis- tai kalalientä
2 dl kuohukermaa
2 dl täysmaitoa
muutama maustepippuri
suolaa
valkopippuria

1. Pese ja pilko perunat, porkkanat ja kukkakaali. Paista porkkanaa ja perunaa hetki kattilan pohjalla nokareessa voita ja lisää kasvisliemi. Mausta maustepippurilla, suolalla ja valkopippurilla. Kiehauta ja anna poreilla keskilämmöllä pari minuuttia.

2. Lisää kukkakaalinpalat keittoon ja keitä rauhallisella lämmöllä viitisen minuuttia. Silppua tällä välin nippusipuli ja tilli, ja kuutioi lohifile.  Lisää keittoon kerma ja maito, ja tuo uudestaan lähes kiehuvaksi. Lisää vielä lohet ja herneet ja anna poreilla pari minuuttia. Sekoita lopuksi mukaan sipuli- ja tillisilppu ja tarjoile.

No Comments

Leave a Reply