Lontoossa syötyä

tammikuu 22, 2013


”Ollaanko me liian vanhoja lähtemään tällaiseen reissuun..?” Joulupukki oli lahjonut muutama viikko aiemmin keikka- ja lentolipuilla Lontooseen, ja lähtöä edeltävänä iltana yritin miettiä, mitä ihmettä pakkaisin matkalaukkuun. Seisoimme isännän kanssa vaatehuoneessa potemassa ikäkriisiä, kun hyllyistä löytyi työvaatteita ja koti/ulkoiluvaatteita, mutta hyvin vähän mitään siltä väliltä. Muutenkin matkaan lähtö oli harvinaisen hankalaa; kaksi tuntia ennen lähtöä to-do listallani oli vielä käydä suihkussa, pukea, hoitaa kotitoimistopäivä joten kuten pakettiin, pakata omat sekä hoitopaikkaan menevän seisojan matkatavarat ja koittaa saada huusholli sellaiseen jamaan, että kotiinkin olisi mukava palata. Keikkalippujamme ei ollut myöskään kuulunut, joten olimme viime hetkellä sopineet lippuyrityksen kanssa sähköpostitse, että voisimme lunastaa liput ovelta. Lisäksi Britanniaa kiusasivat lumisateet, ja lennot myöhästelivät pahasti, joten hirvitti, pääsemmekö ylipäänsä matkaan. Niin, ja lompakko meinasi unohtua lentokentän vessaan.

Mutta kun niin moni asia menee säädöksi, täytyy jonkun tilastollisen todennäköisyyden olla onnistumisenkin puolella. Ja niin kävikin, asiat vaan kummasti lutviutuivat, kotikaaos jäi taakse ulko-oven sulkeutuessa ja lentomme oli varmaan ainut, joka ei erityisemmin ollut myöhässä. Ja paikan päällä vietimme mitä ihanimman ja ainakin henkisesti virkistävän viikonlopun, vaikka maanantaiaamuna väsymys vähän töissä painoikin 😉

Ruokailut hoidettiin ”mitä vastaan tulee” -periaatteella, hotellimme oli Sohosta mukavalla kävelyetäisyydellä, joten valinnanvaraa riitti myös. Mitään ihan nappikokemuksia ei tullut vastaan, mutta parissa mainitsemisen arvoisessa, yksinkertaisessa kuppilassa sentään käytiin.

Rasa Sayang

Singaporelais-malesialaista ruokaa tarjoileva Rasa Sayang sijaitsi Macclesfield Streetilla Chinatownissa. Olimme oikeastaan jo kävelleet vaatimattoman julkisivun ohi, kun isäntä kuuli jonkun takanamme kävelleen ohikulkijan kommentoivan, että ruoka on melkoisen mausteista. Jaa missä? Sinne! Sisustukseltaan paikka oli hyvin yksinkertainen mutta ihan siisti, ikkunassa käsinkirjoitettuja lippulappuja ja sisällä puiset ruokalamaiset pöydät ja kirkas valaistus. Lisäksi ravintolan alakerrassa oli hieman rauhallisemman näköistä istumatilaa, joka ei ollut lounasaikaan käytössä. Katutasossa asiakkaita kuitenkin riitti, pöydät olivat lähes koko ajan täynnä. Valitsimme listalta annoksen katkarapuja chilikastikkeessa, kanadumplingeja kirkkaassa liemessä, sekä kasvis-riisinuudeliannoksen. Katkaravut olivat herkulliset ja tulisuus lämmitti mukavasti, mutta dumplingit ja nuudelit vähän pliisut. Menisin siitä huolimatta uudemmankin kerran testaamaan, muiden ruokailijoiden ateriat näyttivät nimittäin ihan mahtavilta (vaikka minulla ei ole valokuvaa kuin ravintolan julkisivusta)! Hintaa pääruualle, riisille ja oluelle tuli n. 15 puntaa per henkilö, mikä oli mielestäni ihan kohtuullista.Bodean BBQ

Poland ja D’Arblay -katujen kulmassa sijaitseva Bodean’s BBQ:n possukyltti veti meitä grillipitojen ja possunlihan ystäviä puoleensa 🙂 Paikka ei ollut minulle tuttu, mutta Googlesta selvisi, että kyseessä on ketju, jolla on ainakin neljä ravintolaa Lontoossa. Meidän testaamassamme Sohon ravintolassa oli yläkerrassa yksinkertainen deli, ja alakerrassa varsinainen ravintola, jonka puolelle me suuntasimme. Konsepti oli kohdillaan, nautaa, possua ja kanaa grillistä asiankuuluvin lisukkein. Palvelu oli rennon ystävällistä mutta ripeää. Koska emme osanneet päättää, mitä söisimme, päädyimme ottamaan kahdelle tarkoitetun Bodean’s platterin, johon kuului viittä erilaista lihaa: kahdenlaisia possun ribsejä, brisketin ”burnt ends” -paloja tahmeassa kastikkeessa, pulled porkia sekä kanan reisipaloja. Lisänä annoksessa oli coleslawia ja ranskalaiset. Hyvä kokonaisuus paperilla, mutta vähän epätasaiseksi jäi yhteensä n. 35 punnan hintaan kahdelta. Nauta ja kana lunastivat lupauksensa, ja varsinkin brisket (mitähän se on suomeksi?) oli herkullista. Possu jätti kuitenkin vähän kylmäksi, lieneekö osittain sitä, että on jo itse tehnyt aika monet hyvin onnistuneet ribsit ja pulled porkit, joten niiltä odottaa ravintolassa aika paljon. Osittain oli kyse kuitenkin myös ihan vaan rehellisistä mokista, kuten liian kylmänä tarjoiltavasta ruuasta. Jos olet suuri barbequen ystävä, kävisin testaamassa, mutta jos et, niin valitsisin ehkä viereisen kuppilan. Possun ystävällekin suosittelisin mieluummin esim. Oinkia Edinburghissa, siellä oltiin paremmin asian ytimessä 😉 Meidän kokemukset löytyvät täältä. Hyvästä palvelusta kuitenkin Bodean’s BBQ:llekin pisteitä!

Vaikka lyhyt reissu olikin, ehdimme hiukan palloilla kaupungilla ja tehdä ikkunaostoksia. Alla pari kuvaa Whole Foodsin esillepanoista, valtavat marengit ja juustot oli vaikea ohittaa!

4 Comments

 • Reply Iituntiltu tammikuu 22, 2013 at 9:17 pm

  Hehh…. Näitä herkkuja katsellessa tulee mieleen oma Lontoon reissu 17-vuotiaana. Kahden kaverin kanssa lähdettiin päinsä reissuun ja rahaa oli mukana aivan liian vähän. Viikko elettiin syömällä suklaapäällysteisiä Digestive-keksejä ja kuolaamalla ravintoloiden ruokalistoja. Tai kerran hussattiin ja haettiin jostain kojusta fish and chips-annokset.

 • Reply Heidi - Kärähtäneet tammikuu 23, 2013 at 6:18 am

  Haha, ehkä aikuisena matkustamisessa on puolensa, ainakin ruokahuolto pelaa 😀 Sen verran korkea hintataso kyllä on, että ihan mihin vaan ei kyllä raaskinut tälläkään kertaa mennä.

 • Reply Iituntiltu tammikuu 23, 2013 at 7:34 am

  Totta 🙂 Haaveissa on päästä uudestaan tutkimaan Lontoon ihmeitä ja sitten kyllä pidän huolen, että rahaa riittää ruokaankin 😀

 • Reply Heidi - Kärähtäneet tammikuu 23, 2013 at 6:10 pm

  Ja lisättäköön vielä, että onneksi olut on hyvää kohtuuhintaista, niin ruuankin hinta unohtuu 😉

 • Leave a Reply