Makeansuolainen bataattisalaatti

toukokuu 8, 2014

Syöttekö joka vappu perunasalaattia? Niin mekin, milloin minkäkinlaista. Tänä vuonna päätin vaihteeksi muuntaa perunasalaatin bataattisalaatiksi, mikä olikin ihan oiva ratkaisu. Vappu tuli ja meni (jep, tänäkin vuonna), mutta makeansuolainen bataattisalaatti maistuu pitkin grillikautta suolaisten ruokien parina. Tällä kertaa käytin salaatin suolaisena tasapainoittajana fetaa, mutta mieleen juolahti, että pekonikin olisi tosi passeli kaveri bataatille. Limetti ja korianteri (jonka muistin lisätä vasta valokuvan jälkeen) pitävät kokonaisuuden raikkaana, ja värit ovat tosi, tosi kauniit!

Bataattien koko vaihtelee hurjasti, joten määrät ovat alla suuntaa antavat; sopivat mittasuhteet löytyvät parhaiten – yllätys, yllätys – maistelemalla.

Joka kaipaa salaattiinsa nimenomaan perunaa, keräilin vanhoista postauksista muutamia perunasalaattivinkkejä edellisvappuna.

Bataattisalaatti (neljälle lisukkeeksi)

2 suurehkoa bataattia
1 pieni, punainen paprika tai suippopaprika
1/2 punasipuli
200g fetajuustoa
1 prk kermaviiliä
1 limetin mehu
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria
nippu tuoretta korianteria silputtuna

1. Kuori, lohko ja esikeitä bataatit; ole tarkkana, koska ne hujahtavat nopeasti hieman alikypsistä hieman ylikypsiksi. Anna bataattilohkojen jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja kuutioi ne sitten salaattikulhoon.

2. Pilko punasipuli, paprika ja feta pieniksi kuutioiksi ja lisää bataatin kaveriksi kulhoon. Sekoita kermaviili, limettimehu, sokeri, suola ja mustapippuri kastikkeeksi. Sekoita osa kastikkeesta varovasti salaatin joukkoon, anna hetki vetäytyä ja arvioi, onko kastiketta riittävästi omaan makuusi. Jos ei, lisää mukaan vielä loput kastikkeet. Sekoita mukaan silputtu korianteri ja anna vetäytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua. Pinnalle voi ripotella korianterinlehtiä koristeeksi.

2 Comments

  • Reply ssiiri toukokuu 10, 2014 at 6:42 am

    Kuullostaa kyllä hyvältä makuyhdistelmältä. 🙂

  • Reply Heidi - Kärähtäneet toukokuu 13, 2014 at 10:46 am

    Kyllä vain, tämä oli hyvää 🙂 Toimii vaikkapa grilliruoan kaverina!

  • Leave a Reply