Reseptit

Mausteiset kukkakaalisiivet

helmikuu 9, 2016
kukkakaalisiivet

Näitä kanansiipien kasviskorvikkeita on näkynyt varsinkin ulkomaisissa blogeissa jo pidempään ja niinikään pidempään on minunkin jo ollut ajatus niitä kokeilla. Sinänsä vierastan hieman ajatusta lihankorvikkeista; liha on hyvää ja kasvikset ovat hyviä enkä näe syytä miksi kasvisten pitäisi muuttua lihaksi tai toisinpäin. Jostain syystä en tällä kertaa kuitenkaan voinut vastustaa kiusausta, oli syynä sitten se, että kukkakaali maistuu aina, tai se, että halusin vain saada olla oikeassa (koska eihän se kukkakaali nyt oikeasti voi olla kuin lihaa!).

Viime viikolla kaikenlaiset buffalosiipiohjeet – kanalla tai ilman – olivatkin taas ajankohtaisia, niiden ilmeisesti ollessa Superbowlin kotikatsomonaposteltavaa parhaimmillaan. Minä nappasin reseptin The Inventive Vegetarian -blogista, jossa kukkissiivet oli kypsennetty uunissa uppopaistamisen sijaan. Järkivalinta, kun keittiössä pyörii, kierii tai jaloittelee itseni lisäksi mies, kolme lasta ja kolme koiraa. Miten ne kaikki aina päätyvätkin siihen työtasojen ja hellan eteen? Käyttämäni resepti oli muutenkin superyksinkertainen, niinkin yksinkertainen, että epäilin sen toimivuutta, vaikka tein joitain muutoksia alkuperäiseen. Olin positiivisesti yllättynyt, kun siipiin tuli kuin tulikin aika tavalla makua. Taaperoa varten tein myös muutaman kukinnon ilman tulista maustekastiketta. Dipiksi sekoittelin lime-valkosipulimajoneesin, mutta myös kermaviilipohjaiset, vaikka fetalla tai aurajuustolla maustetut dipit toimisivat oikein hyvin.

Mutta olivatko ne kanansiipien kaltaisia..? No mitäs luulet, maistuuko kukkakaali kanalta? Ei, se maistuu kukkakaalilta, niin maistuivat nämä siivetkin. Mutta ymmärrän kyllä ajatuksen, varsinkin kuorrutuksen tekemästä, mausteisesta ja hieman sitkeästä pinnasta tulee vähän mieleen kanansiipien rapeansitkeä nahka. Ja olivat kukkakaalit kanansiipien korvikkeita tai ei, niistä saa herkullista, mausteista pikkusyötävää, joka ei maistu viikonlopun herkutteluhetkenäkään väärällä tapaa terveelliseltä. Tiedätte kyllä, mitä tarkoitan.

Kukkakaalisiivet (cauliflower buffalo bites)

2 pienehköä kukkakaalia
2,5 dl vehnäjauhoja
pari hyppysellistä suolaa
hyppysellinen savupaprikaa
1 rkl valkosipulijauhetta
2,5 dl kylmää vettä
1 dl hot sauce -tyylistä maustekastiketta (minulla srirachaa paremman puutteessa)
3 rkl miedonmakuista kasviöljyä

  1. Pilko kukkakaalit suupalakokoisiksi kukinnoiksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Sekoita keskenään vehnäjauho, suola, savupaprika ja valkosipuli. Lisää vesi ja vatkaa tasaiseksi, löysäksi taikinaksi. Pyöräytä kukkakaalit taikinassa ja paista uunissa leivinpaperilla päällystetyllä pellillä 15-20 minuuttia.
  3. Sekoita keskenään maustekastike ja öljy. Pyöräytä kukkakaalit seoksessa ja laita takaisin pellille. Anna paistua vielä toiset 15-20 minuuttia. Tarjoile kasvistikkujen ja mieleisesi dipin kanssa.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply