Munarikasta pääsiäistä!

huhtikuu 6, 2012

…Pakkohan se oli päästä kerran sanomaan täälläkin, vanhat vitsit ovat aina parhaita 😉 Viimeiset hässäkäntäyteiset viikot näkyvät myös täällä blogissa, arki-iltojen ruokiin ei ole uhrattu montaa ajatusta eikä kirjoituskelpoisia aterioita ole sen seurauksena juurikaan päässyt syntymään. Oikoteitä valmistetusta vihreästä currysta wokkivihanneksilla kun ei vaan riitä kauheasti asiaa, ainakaan montaa kertaa viikossa. Mutta nyt pääsee rentoutumaan useammaksi päiväksi ja mikä parasta, kokkaamaan ihan rauhassa!

Pääsiäisvapaat avattiin otsikon mukaan munarikkaasti, Noble Pigistä löytyi nimittäin inspiraatio tehdä uunimunia söpössä sämpyläpesässä. Ihana ajatus, miten se ei ole koskaan tullut aiemmin mieleen? Katin kontit muuten kaupoissa mitään munapulaa oli ainakaan meilläpäin, marketin hyllyyn ladattiin laatikkokaupalla jos jonkinlaista munasorttia. Vai ehtikö se pula loppua jo? Ehkä olen vain lukenut uutisia silmät ummessa 😉

Uunimunista leipäpesässä tuli välittömästi uusi suosikkini, erityisesti uunissa rapsakoituva, voita imaissut sämpylä oli loistava. Näin jälkikäteen huomasin tosin, että unohdin nälissäni ripotella sämpylöiden pintaan silputtuja yrttejä, mutta en niitä syödessäni tajunnut edes kaivata. Ohje on alkuperäisen mukaan tehty ilman määriä, tätä on helppo skaalata vaikka minkä kokoiselle porukalle.

Munien lisäksi myös lampaan valmistus on alkanut, pääsivät tänä aamuna vähän myöhässä kylpemään vihdoin marinadiin. Illalla saadaan toivottavasti karetta salsa verden ja lohkopottujen kera, ja tuosta toisesta palasta sitten sunnuntaina jotain ihan muuta!

Uunimunat leipäpesässä

1 pyöreä sämpylä per syöjä
2 munaa per sämpylä
n. 2 tl juustoraastetta per sämpylä (meidän jääkaapissa oli polar-juustoa)
suolaa
(silputtua persiljaa ja/tai ruohosipulia)

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Puolita sämpylät ja tee niihin munanmentävä kuoppa kovertamalla enimmät sisukset pois.

2. Riko kananmunat varovasti sämpylänpuoliskojen sisään. Ripauta päälle hieman suolaa ja juustoraastetta.

3. Paista leivinpaperin päällä pellillä 175-asteisessa uunissa n. 15-20 min, kunnes juusto on sulanut ja munat melkein hyytyneet. Ripottele päälle tuoretta ruohosipulia ja/tai persiljaa.

No Comments

Leave a Reply