Naurisvuoka

tammikuu 9, 2012

Viikon huikealla bloggauskokemuksella voi jättämiensä jälkien perusteella  todeta, että meillä taidetaan voida aika tuhdisti! Mutta jatketaan samalla linjalla vielä tänään ja vuodetaan loputkin viikonlopun kokkailuista voineen ja kermoineen.

Naurisvuokaa lähdin miettimään Kotona tehtyä -blogin ruokahaasteen luettuani. Tykkään nauriista ihan älyttömästi mutta yleensä ne tulee syötyä raakana suoraan nipusta, kun uusi sato saapuu toreille kesällä. Vaihtelu virkistää, joten hain googlelta apua nauriin syömiseen muuten kuin raakana. Sääli kuvaa ja kehnoa valoa, muistuttaa tuulahdusta 70-luvun kellastuneista aikakausilehdistä.

Ohje on BBC Good Food -sivustolta vain vienosti muokattuna, joten mitään kunniaa en voi ottaa itselleni. Nauriista tuli herkullinen, mutta hyvin tuhti lisäke yksinkertaisille pannulla paistetuille kalkkunaleikkeille, taaten viikonlopun päätteeksi vielä yhden ylensyöntikokemuksen. Tuskin kuitenkaan osallistutaan haasteeseen – tällä versiolla, that is 😉

Naurisvuoka (neljälle)

5 keskikokoista naurista
4-5 viipaletta pekonia silputtuna
nippu tuoretta timjamia
2 dl hyvää omenasiideriä
2,5 dl kermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori nauriit ja viipaloi ne ohuehkoiksi siivuiksi. Ruskista pekonisilppu pannulla ja siirrä toiseen astiaan odottaman. Lisää nauriit pannulle ja paista niitä hetki korkealla lämmöllä kunnes väri hieman muuttuu, ja kaada mukaan siideri ja kerma. Anna kiehua kokoon muutama minuutti.

Sekoita nauris-kermaseokseen pekoni, hienonnettu timjami, suola ja mustapippuri. Kaada seos varovasti uunivuokaan. Paista uunissa 180 asteessa 25-30 min (minun nauriini näyttivät loppuvaiheessa vielä melko kalpealta, joten viimeisen viiden minuutin ajan uunissa oli n. 200 asteen verran hönkyä).

No Comments

Leave a Reply