Uncategorized

Nektariinisalsa

heinäkuu 29, 2014
Lämmöstä en valita, mutta vähän se asettaa jo haasteita ruokahuollolle. Uunin käyttö on pannassa ja keittolevytkin tuovat aika nopeasti tuskanhien pintaan. Sanonta ”niska limassa” alkaa konkretisoitua. 
Uskollinen pallogrillimme jaksaa onneksi pöhistä ja grillata voi mielin määrin. Viimeksi grillattujen porsaankyljysten pariksi tein nektariineista raikasta, makeantulista salsaa, joka sopi ihan mahtavasti lihan rinnalle. Alun perin idea löytyi täältä persikoista tehtynä, mutta tartuin nektariineihin kun niitä kotona jo valmiiksi oli. Annoksesta riittää neljän kyljyksen lisukkeeksi, jos jotain jää yli niin jämät maistuvat sellaisenaan lusikoituna, tai rapeaksi paistetun pekonin kera. 
Nektariinisalsa

2 nektariinia
1/2 tomaatti (suurehko)
1 pieni tulinen chilipalko
1/2 punasipuli
1/2 valkosipulinkynsi
1/2 limetin mehu
pieni nippu korianteria silputtuna
ripsaus suolaa
Leikkaa nektariini ja tomaatti pieniksi kuutioiksi. Hienonna chili, sipuli ja valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset kulhossa. Purista mukaan limetin mehu ja lisää suolaripsaus sekä hienonnettu korianteri. Kääntele varovaisesti sekaisin. Salsan ei varsinaisesti tarvitse vetäytyä ennen tarjoilua, mutta maun mukaan sen voi antaa hetken viiletä jääkaapissa. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply