Oodi uunipuurolle

lokakuu 31, 2013

Ja samalla kysymys, MITEN mä en ole ennen tehnyt puuroa uunissa? Onneksi tämä aukko sivistyksessä tuli täytettyä, sillä uunipuuro on ihanan pehmeän makuista. Ja kun usein hehkutan helppojen juttujen perään, niin eivätpä ne jutut tästä enää helpotu. Anteeksi nyt siis teille, joille tällainen puuro on ihan peruskauraa ja resepti liian yksinkertainen jakoon, en vaan voi olla levittämättä uunipuuron ilosanomaa – olkoonkin, että resepti on napattu ohrasuurimopaketin kyljestä 🙂

Kolmen tunnin kypsennys tarkoitti minulla sitä, että puuro valmistui aamiaisen sijaan lounaaksi, mutta aamupalaksi puuro valmistuu hauduttamalla sitä vaikka yön yli 100-asteisessa uunissa. Puurolisukkeina käytin ihanaa äidin tekemää vadelmahilloa sekä maitoa, ja toisella syönnillä voita, kanelia, sokeria ja maitoa.

Uunipuuro

2 dl ohrasuurimoita
1,4 l maitoa
ripsaus suolaa
(pieni nokare voita paistoastian voiteluun)

Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen. Voitele uunivuoka. Kaada vuokaan maito ja ohrasuurimot ja ripsauta päälle hieman suolaa. Paista puuroa uunissa noin kolme tuntia, ja anna levähtää hetki ennen tarjoilua.

2 Comments

  • Reply luimupupu lokakuu 31, 2013 at 8:16 pm

    Me olemme tehneet yöpuuroa aina silloin tällöin. 13-vuotiasta uunia ei enää uskalla jättää yöksi päälle, joten uunipuuron valmistus on jäänyt.

  • Reply Heidi - Kärähtäneet marraskuu 1, 2013 at 9:01 am

    (minneköhän bittiavaruuteen hävitin oman aiemman kommenttini, saa nähdä pulpahtaako se tänne kohta tuplana)

    Luimupupu: ehkä teilläkin toimisi joskus lounas/iltapuuro, niin uuniakaan ei tarvitse miettiä? 🙂 Meillä testataan seuraavaksi yöpuuro, niin sen saa sitten aamiaispöytään (toivon mukaan).

  • Leave a Reply