Paahdetut uudet perunat

elokuu 16, 2013

Ruokaa tulee laitettua, mutta sen päivittäminen blogiin on hidasta. No, kerroin viikonloppuna, että pitkästä aikaa tuli tehtyä ihan uuniruokaa, paahtopaistia, ja se maistui todella hyvältä 🙂 Nämä potut tehtiin samalla kertaa ja myös uunissa, eivätkä hävinneet aterian päätähdelle. Kivaa vaihtelua keitettyihin perunoihin ja perunasalaatteihin, joita itse tuppaan aina uusista perunoista laittamaan. ”Vanhoista perunoista” tehtyihin paahdettuihin pottuihin verrattuna uudet perunat ovat kiinteämpiä ja ainakin minulla muuttuivat hieman makeiksi uunissa ollessaan. Myös valkosipulinkynnet olivat herkkua!

Ohjeesta ei ole kiittäminen itseään, vaan aina luotettavan Silläsipulilan reseptiarkistoa. Ohje löytyy alta melko sellaisenaan, muutettuna ne kohdat, jotka meillä menivät alkuperäisestä hieman sivuun 🙂

Paahdetut uudet perunat ja valkosipulit 

uusia perunoita
rypsiöljyä
voita
valkosipulinkynsiä kuorittuna
merisuolaa
yrttejä oman maun mukaan (olisin tykännyt timjamista, mutta laitoin oreganoa ja lopuksi tuoretta persiljaa, koska niitä sattui olemaan)

Laita pestyt, kokonaiset potut (lohko isompia hieman, jos kovin erikokoisia kuten meillä) ja kuoritut valkosipulinkynnet uunin kestävään vuokaan. Lorauta päälle reilusti öljyä ja lisää muutama lastu voita. Ripsi päälle makusi mukaan suolaa. Riivi mukaan yrtit ja kääntele sekaisin. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 45 min perunoiden koosta riippuen. Kääntele perunoita muutaman kerran paistamisen aikana. Silppua halutessasi valmiiden pottujen päälle hieman tuoretta persiljaa.

4 Comments

 • Reply Iituntiltu elokuu 16, 2013 at 7:08 pm

  Nämä pääsee ehdottomasti lähipäivinä meidänkin ruokalistalle! Kiitos ohjeesta 🙂

 • Reply Heidi - Kärähtäneet elokuu 18, 2013 at 6:08 am

  Ei kestä! 🙂 Huomasin muuten jälkikäteen, että alkuperäisohjeessa perunat valmistettiin pellillä, sillä tavalla saattaa saada vielä paremman lopputuloksen kun potut eivät joudu olemaan niin kerroksittain.

 • Reply Iituntiltu elokuu 18, 2013 at 7:58 pm

  Testasin ja nämä oli superhyviä! Tein ihan vuoassa ja onnistui. Tosin jätin perunat hetkeksi jälkilämmölle uuniin ja siitä kuori ei tykännyt. Mutta teen taatusti toistekin 🙂

 • Reply Heidi - Kärähtäneet elokuu 22, 2013 at 4:06 pm

  Kiva kuulla Iituntiltu! 🙂

 • Leave a Reply