Paistetut muikut

lokakuu 8, 2012

Paistetut muikut ei ole pikaruokaklassikko, mutta se on erikseen sekä klassikko että tarvittaessa pikaruokaa. Ja sopii myös sormin syötäväksi! Hintakin on usein viiden ja seitsemän euron välillä ja jos jaksaa itse perata (minä harvemmin jaksan, mutta ei se vaikeaa ole), halvemmallakin voi löytyä. Klassikkoversio perunamuusin ja vaikka etikkapunajuurten kanssa on ihan huippu, mutta hyvin toimii myös sellaisenaan tai leivän päällä tarjoiltuna pikaversiona. Pikaversio siis tarkoittaa pelkkiä muikkuja, koska perunamuusin valmistaminen ottaa aikansa.

Valmistus, eli paistaminen sinänsä on maailman helpoin juttu, kun vaan muistaa pitää lieden lämpötilan keskilukemissa niin, ettei leivitysjauho ala turhaan käryämään. Kokeiltu on, ei kai blogi voisi olla nimeltään Kärähtäneet jollei keittiössä joskus vähän sauhuaisi (myös henkisesti, buahahahaaa). Ruokaa ei kuitenkaan voi oikeastaan mokata muuten, kuin ostamalla vanhentunutta kalaa. Viimeksi muikkuja tarttui kaupasta mukaan viikonloppuna, mutta kuva on kesämmältä, kun nautimme muikkuja mökkiloman alkajaisiksi.

Ainut ongelma muikuissa on, että tuppaan jämähtämään perinteiseen, reilussa voissa paistettuun ja ruisjauholla leivitettyyn versioon, joka tukkii verisuonet ja laukaisee palohälytyksen. Vinkkejä anyone, millä muilla tavoilla olette muikkuja valmistaneet?

Paistetut muikut (neljälle kunnon lisukkeilla tai kahdelle vähemmillä)

600g perattuja muikkuja per syöjä
1 dl ruisjauhoa
1-2 tl suolaa
reilusti voita paistamiseen

Sekoita pienellä lautasella jauhot ja suola. Pyöräytä muikut pienissä erissä ensin jauhoseoksessa, ja paista sitten runsaassa voissa keskilämmöllä molemmin puolin, puolivälissä kääntäen. Tarjoile heti (tai syö aina edellinen erä uuden valmistuessa ;). Helppoa kuin mikä!

2 Comments

  • Reply luimupupu lokakuu 8, 2012 at 9:02 pm

    Muikkuja tulee ostettua kovin harvoin, vaikka ne ovat tosi hyviä. Me olemme laittaneet niitä myös hyvin epäsuomalaiseen tapaan oliiviöljyssä paistettuna, tarjottuna oliiviöljy-sitruuna-harissakastikkeen kanssa.

  • Reply Heidi - Kärähtäneet lokakuu 9, 2012 at 5:51 pm

    Voi että, tuohan kuulostaa ihan älyttömän hyvältä! Ehdottomasti to-do listalle 🙂

  • Leave a Reply