Ravintolat

Panimoravintola Bryggeri

marraskuu 24, 2014

 

 

 

Viime viikolla piipahdimme panimoravintola Bryggerissä Sofiankadulla. Tarkoitus on ollut mennä jo pidemmän aikaa meillä olleen lahjakortin vuoksi, mutta vasta nyt vähän ennen lahjakortin vanhentumista pääsimme liikkeelle. Oikeastaan se oli hyväkin, koska ensilumen valaisema Senaatintorin seutu ja hieman jo jouluinen tunnelma sopi todella hyvin Bryggerissä vierailuun.

Ravintolassa on yläkerrassa baari ja alakerrassa ravintola, jossa on sekä a la carte- että baariruokalista. Minusta yläkerran baari oli viihtyisä, isännästä hieman liian valoisa. Alakerrassa taas oli hieman hämyisempi tunnelma. Sisustukselle plussaa siitä, että panimotoiminta näkyy, portaiden ja toilettien lähellä on jos mitä oluenvalmistukseen käytettävää pömpeliä ja härveliä (anteeksi, minä en ole juurikaan perehtynyt panimotoimintaan, vaikka oluesta pidänkin). Alakerran sisustuksessa tilanjakajana toimivat valkoiset verhot olivat mielestäni hieman hassut; tilan jakaminen verhoilla sinänsä hyvä ajatus, mutta toisenlaisella värillä ja materiaalilla voisi tilasta saada vielä paljon viihtyisämmän.

Me istuimme a la carte -puolella ja söimme siten kyseiseltä listalta. Isäntä otti valmiin Aleksanteri-menun, minä valitsin annokseni listalta. Bryggerillä on tarjolla muuten myös Helsinki-menu. Minun alkuruokakalakeitossani ei ollut vikaa, mutta isännän haukiterriini veti alkuruuista pidemmän korren ja pidimme siitä molemmat. Hauen pintaan laitettu rapsakka, paahdettu hapanleipä(?)muru oli maukasta ja loi kivan kontrastin täyteläiseen terriiniin.

Huomaa komea sininen tyyppi haukiterriinin taustalla.

 

Kalakeitto,

Pääruuaksi isäntä otti haudutettua hirvenniskaa ja sen kaveriksi suositusoluen Huvila E.S.B.:n, minä vähän tylsästi pihvin bearnaisekastikkeen ja paistettujen perunoiden kera, koska pihvinhimo. Pihvin kanssa otin Bryggeri IPA:a, jota olin maistanut ennen ateriaa ja todennut herkulliseksi. Hirviannos oli kaunis ja liha isännän mukaan mureaa, mutta vähärasvaisena eläimenä hirvi jäi hiukan kuivaksi. Minun pihvini taas oli sinänsä ihan moitteeton, mutta himpun turhan suolainen makuuni. Annoskoot vaihtelivat jonkun verran, pihvisetti oli sen verran isännän hirviannosta suurempi, että en jaksanut ihan kaikkea syödä vaan annoin isännän tyhjentää viimeiset perunat lautaselta.

Haudutettua hirvenniskaa.

 

Grillattu entrecote bearnaisekastikkeen kera.

Jälkkäriksi otimme molemmat karamellimaltaasta tehtyä pannacottaa marjojen kera. Pannacotta oli täyttävä ja hyvä, tuoreet marjat olisi voinut helposti jättää poiskin koska ne jäivät ruuassa vähän statistiksi. Karpalokompotti taittoi annoksen happamuutta kivasti.

Pannacotta karamellimaltaasta

Kaiken kaikkiaan parasta Bryggerissä parasta olivat ne oluet, kuten panimoravintolassa ehkä kuuluukin. Ruoka maistui toki myös ja vatsa täyttyi, mutta luultavasti oluet ovat ne, jotka jälkikäteen tulemme parhaiten muistamaan. Konseptia jäimme hieman miettimään, meille vaikutti vähän tarpeettomalta ylläpitää kahta erilaista listaa baarille ja a la cartelle, kun alakerrassa molempien osioiden pöytiä oli vierekkäin ihan samassa tilassa. Selvittämättä jäi kuitenkin, voiko annoksia tilata ristiin baarilistalta a la carte -puolelle tai toisin päin. Palvelu Bryggerissä oli ripeää ja ystävällistä, tsemppaisin tosin vielä hieman myyntihenkisempään otteeseen, ainakin minut kun on yleensä helppo ylipuhua ostamaan vähän enemmän, jos henkilökunta osaa innolla kertoa tuotteista ja antaa niistä suosituksia. Joka tapauksessa voin hyvin suositella Bryggeritä oluenystäville, jotka kaipaavat chilipähkinöitä tai nachoja parempaa purtavaa juomansa vierelle, tai alkuillan pysäkiksi pikkujoulu- tai muille seurueille.

Lahjakortti ravintolaan on muuten Suomen paras kotiruoka -kilpailun peruja viime keväältä, eli sen kustansi Hyvää Suomesta sekä Ruoka.fi. Kisan päävoiton eli reseptikisan voiton vei tuolloin Kääpiölinnan Anu, minut palkittiin suomalaisesta ruuasta kirjoittamistani ajatuksista. Kiitokset, hyvältä maistui!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply