Papu-pekonipaistos

tammikuu 7, 2012

Papu-pekonipaistos taitaa olla suosittu lisäke monellekin asialle eikä sen valmistaminen todellakaan ole rakettitiedettä, mutta jostain syystä tuoreita vihreitä papuja löytyy yllättävän harvoin jääkaapista.

Ostin vihreitä (haricot?) papuja heräteostoksena, kun löysin itseni seisomasta Prisman vihanneosastolta papujen vierestä miettimästä, mitä oikein palasinkaan osastolle hakemaan. Muistini pettää säännöllisesti, kun on väsynyt ja hiukan stressaantunut, ja ennen kaikkea nälkäinen. Muistin lopulta, että etsimäni juttu oli vihreä paprika, mutta siitä huolimatta myös vihreät pavut päätyivät ostoskoriin ja niistä syntyi onnistunut lisäke kokonaisena paistetulle kanalle.

Tästä satsista riitti lisäkkeeksi kahdelle, mutta enempikin olisi maistunut. Joku toinen saattaa tietysti syödä vähän kohtuullisempia annoksia kuin me.

Papu-pekonipaistos

1 pkt (150g) vihreitä papuja
1/2 punasipuli
kolme viipaletta pekonia
puolikkaan sitruunan mehu
(suolaa)
pippuria
öljyä ja/tai voita paistamiseen

Huuhtaise pavut ja tasoita kuivat ”piikit” päistä pois. Hienonna pekoni ja sipuli pieneksi silpuksi. Kiehauta n. puoli litraa vettä kattilassa ja lisää pavut kiehuvaan veteen. Anna papujen kiehua noin minuutin ajan, jonka jälkeen kaada vesi pois ja huuhtele pavut hyvin jääkylmällä vedellä.

Paista pekoni ja sipuli. Kun ne alkavat olla kypsät, purista joukkoon sitruunan mehu, lisää pavut pannulle ja paista melko korkealla lämmöllä, kunnes pavut saavat hieman paistoväriä (ja siis nimenomaan paistoväriä, oma kirkkaan vihreä väri saisi mielellään pysyä siitä huolimatta). Mausta lopuksi pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Olen lukenut, että pavut säilyttävät värinsä jos ne huuhtelee heti keittämisen jälkeen kylmällä vedellä. En tiedä johtuiko siitä, mutta nämä säilyttivät värinsä eivätkä ehtineet ylikypsyä. Kuva annoksesta ei ole kaksinen, mutta livenä nämä maistuivat hyvältä!

2 Comments

  • Reply Ami lokakuu 20, 2012 at 12:21 pm

    Hei, kokeilen tätä tänään : ) Tykkäsin nimenomaan sitruuna-ideasta tässä ohjeessa.

  • Reply Heidi - Kärähtäneet lokakuu 23, 2012 at 2:16 pm

    Toivottavasti onnistui! Näin syksyä kohden alkavat taas kaikki lämpimät lisukkeet houkuttaa enemmän ja enemmän 🙂

  • Leave a Reply