Poronkäristys, eiku saksanhirvipannu

huhtikuu 12, 2012

Isäntä esittää silloin tällöin vienoja toiveita siitä, mitä ruokaa hän mielellään näkisi pöydässä (ja lisättäköön nyt vielä väärinkäsitysten välttämiseksi, että kyllä hän siihen ruuanlaittoon myös osallistuu, vaikka minä omin yleensä kaikki kivat tehtävät 😉 Yksi toisinaan mainittu ruoka on poronkäristys, johon tartuin pari päivää sitten, kun seisoin vähän neuvottomana kaupassa ja yritin miettiä, mitä ruokaa tekisin.

Kitupiikkeys iski kuitenkin pakastealtaalla, ja otin kuitenkin saksanhirvikäristystä, joka oli lentänyt meille Uudesta-Seelannista asti. Todellista lähiruokaa… Ja kun kerran poronkäristys muuttui lennossa eri ruokalajiksi, päätin vielä lisätä mukaan vähän enemmän pekonia, sipulia ja timjamia. Ruokaa ei voinut enää venyvälläkään omallatunnolla kutsua poronkäristykseksi (poronkäristyksessä pitäisi varmasti lähtökohtaisesti olla sitä poroa ;), joten siitä tuli saksanhirvipannu.

Luulin tekeväni kahdelle sopivan annoksen, mutta neljällehän sitä tuli, jämistä lämpiää tänään vielä toinen satsi. Saksanhirven kanssa nautimme puikulamuussia ja puolukkasurvosta. Puolukatkin ostin kaupasta kun omat on jo syöty, vähän kyllä hävettää!

Saksanhirvipannu

2 x 240g pakettia saksanhirvikäristystä
340g paketti pekonia
1 iso sipuli
nippu timjamia silputtuna
3 dl olutta (meillä Kilkenny)
2 dl vettä
maustepippureita
(suolaa)

1. Ruskista pekoni kuumalla paistinpannulla. Lisää sipuli, laske lämpö keskitasolle ja kuullota vielä hetki.

2. Nosta levyn lämpötila takaisin korkeaksi. Lisää saksanhirvikäristykset jäisenä pekonin ja sipulin joukkoon pannulle yksi paketti kerrallaan. Anna paistua välillä käännellen, ja ”vuole” kerroksia pois sitä mukaa, kun niitä kypsyy.

3. Kun saksanhirvikäristys on kokonaan paistunut, lisää mustapippurit, olut ja vesi. Kiehauta nopeasti ja annan sitten hautua matalalla lämmöllä n. 10 min. Lisää vielä timjamisilppu, ja annan hautua toiset 10 min ennen tarjoilua.

Osingoille oli tunkua 🙂

2 Comments

  • Reply K ja M huhtikuu 13, 2012 at 4:58 am

    Oi kun toinen katsoo anovana, jos hänellekin olisi jotain 🙂

  • Reply Heidi huhtikuu 15, 2012 at 8:23 am

    Voipi olla, että hänellekin jotain heltisi, ehkä jo ennen kuin ruoka oli edes valmista 😉

  • Leave a Reply