Possun sisäfile olutliemessä eli kännisika

kesäkuu 27, 2012

Ruokahulluudenkohteitani osa tuhatseitsemänsataajotain: herneet. Viime aikoina olen tunkenut niitä vähän joka ruokaan pakastepussista, ja nyt niitä saa taas tuoreenakin, jipii! Tuoreissa herneissä on joku minua täysin addiktoiva komponentti, ihan sama paljon niitä ostan, jatkan niiden syömistä kunnes pussi on tyhjä. Ja koska kotimaisten tuoreiden herneiden kausi ei ole kuin pari hassua kuukautta, täytyy herneitä tankata varastoon, ja ostaa vielä jokaisesta herneitä myyvästä kioskista täydennystä. Ihan vaan varoiksi.

Viimeksi laitoin herneitä, pakastettuja sellaisia, possun kaveriksi pari päivää sitten. Possuateria syntyi perinteiseen arkitapaan jääkapin sisällön inventoinnin tuloksena. Lopputuloksena oli olutta ottanut sika, jonka kaverina lautasella oli porkkanaa, sipulia, kukkakaalia, herneitä, kesäsipulin varsia ja persiljaa. Tutut vihannekset kesäkeitosta, mutta sopivat maitoliemen sijaan hyvin myös olutliemeen. Olut toi myös kivan lisän sinänsä hyvin simppeliin arkiruokaan. Ohjeesta riittää yhdelle suurateriaksi ilman muuta lisuketta, ja muutaman perunan tai riisiä keittämällä satsista syö kaksi. Lisäsin sipulinvarret ja persiljan vasta ihan lopuksi suoraan lautaselle, siksi ne unohtuivat kuvasta! 😉

Possun sisäfile olutliemessä 

1/2 porsaan sisäfilettä
1/4 kukkakaali
2 porkkanaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 kesäsipulia varsineen
persiljaa
100g tuoreita tai pakastettuja herneitä
2,5 dl vaaleaa olutta (peruslager ok)

voita tai öljyä paistamiseen

1. Leikkaa possun file paksuhkoiksi, ”pihvimäisiksi” pätkiksi. Ruskista palat sihisevän kuumalla pannulla molemmilta leikkauspinnoilta ja siirrä hetkeksi syrjään.

2. Valmistele vihannekset.  Suikaloi kukkakaali ja porkkana, viipaloi sipuli ja valkosipuli, sekä hienonna persilja ja kesäsipulin varret. Paista keskilämmöllä porkkanaa, kukkakaalia ja sipulia kunnes ne pehmenevät hieman (mutta tuntuvat edelleen hampaissa :). Nosta lämpöä ja pannun kuumettua lisää olut. Anna kiehahtaa, laske lämpö pienimmilleen ja nosta possunpalat takaisin pannuun. Lisää herneet ja anna hautua oluessa muutama minuutti. Lisää lopuksi kesäsipulin varret ja persilja ja tarjoile.

No Comments

Leave a Reply