Punajuuri-piparjuurikala

helmikuu 14, 2014

Kirjolohifilettä, kermaviiliä, perunoita… Niin täyttyi taas online-ostoskorini. Erityisempää ideaa ei ollut mielessä, mutta ajattelin, että aina voi tehdä perussapuskaa, paistettua/savustettua/uunitettua kalaa, kermaviilikastiketta ja pottuja. Ja niin olinkin tekemässä, kunnes kalaa jääkaapista kaivaessani käteni osui muutamaan uhkaavaan hävikkituotteeseen, kahteen yksittäiseen punajuureen (joista toinen oli joululta mutta toisen pussissa oli päiväys syyskuun lopusta, apua!) ja vielä iskemättömään piparjuureen. Hmmm. Piparjuurikala on herkkuani ja toisaalta punajuuri ja piparjuuri pitävät toisistaan. Siitä lähti ajatus kuorruttaa kalafile punajuuri-piparjuuritahnalla, ja hyväksi ajatukseksi se osoittautuikin. Ohjetta on helppo soveltaa muihinkin kaloihin ja määriin.

Piparjuurikalaa on meillä kokattu ennenkin, sekä paperikääreessä että tomaattisena versiona. Herkkuja ovat nekin!

Punajuuri-piparjuurikala (kahdelle-kolmelle hengelle)

1 kirjolohifile (n. 500g)
2 keskikokoista punajuurta
pätkä tuoretta piparjuurta (maun mukaan)
1 prk (200g)  kermaviiliä
suolaa
mustapippuria
ripsaus sokeria
(pari nokaretta voita)

1. Kuori ja raasta punajuuri ja piparjuuri. Sekoita kermaviilin kanssa tahnaksi ja mausta suolalla ja pippurilla, sekä halutessasi ripauksella sokeria, jos haluat korostaa punajuurten makeutta.

2. Laita kalafile uunivuokaan, mausta sen pinta kevyesti suolalla ja levitä päälle punajuuritahna. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

2 Comments

  • Reply Jorma helmikuu 26, 2014 at 4:11 pm

    Yllättävän hyvää, vaikka tuo punajuuri etukäteen hirvittikin. Varmuuden vuoksi tein puolet varaamastani lohesta perinteisellä reseptillä, mutta tämä onkin parempaa.

  • Reply Heidi - Kärähtäneet helmikuu 27, 2014 at 5:29 pm

    Sama pelko oli itselläni (tykkään kyllä punajuuresta, muttei ollut hajuakaan, miten toimisi kuorrutuksessa), mutta tällä kertaa kokeilu kannatti!

  • Leave a Reply