Raikas avokado-yrttikastike, melkein mille vaan

maaliskuu 25, 2015

Kas, tein jotain tosi terveellistä ihan vahingossa! Ja niin hyvää, että haluan jakaa ohjeen täälläkin, vaikka alun perin oli tarkoitus lähinnä käyttää pois jämäyrttejä ja jugurttia. Kastike oli meillä aivan mainio pari sekä broilerin jauhelihasta tehdyille pihveille että paistetulle kuhalle, ja näkisin sen sopivan hienosti myös dipiksi. Itse lusikoin sitä yhden lautasellisen keittonakin. Ja tosiaan, en erityisesti tarkoittanut tehdä terveysruokaa, mutta rasvattomaan jugurttiin, avokadoon ja kurkkuun pohjaava, valkosipulia, limeä ja runsaasti yrttejä sisältävä kastike on nimenomaan sitä. Tunnustan silti, että olisin käyttänyt rasvaisempaa jugurttia, jos sitä olisi kotona ollut. Meidän perheelle vitamiinipommi sattui sopimaan juuri nyt todella hyvin, kun olemme kaikki hieman toipilaina viime viikon sairasteluista.

Vinkki: kokeile tiputtaa kastikkeen pintaan muutama tippa tabascoa, se toimii hauskana vastaparina viilentävän pehmeälle kastikkeelle!

Avokado-yrttikastike (n. 1 l valmista kastiketta)

n. 7 dl maustamatonta jugurttia.
2 avokadoa
15 cm pätkä kurkkua
1 iso valkosipulinkynsi
4 kevätsipulia varsineen
nippu tuoretta korianteria (ruukullinen)
nippu tuoretta minttua (minulla puolikas ruukullinen)
1/2 limetin mehu
pari ripsausta suolaa
pari rouhaisua mustapippuria
(tabascoa tarjoiluun)

(lisäksi tarvitset n. 1,5 l kannun sekä sauvasekoittimen, tai blenderin)

Halkaise avokadot, poista niistä kivet ja lusikoi sisältö kannuun. Raasta mukaan kurkku sekä valkosipuli. Silppua mukaan vielä kevätsipuli ja yrtit, lisää limetin mehu ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.

2 Comments

  • Reply Anu Lahti maaliskuu 25, 2015 at 8:08 am

    Toivottavasti toivutte pian! Mun tyttö on yht'äkkiä ihastunut avokadoon, vaikka ennen ei voinut sitä sietää. Luulen, että tällainen kastike kelpaisi paremmin kuin hyvin 🙂

  • Reply Heidi - Kärähtäneet maaliskuu 25, 2015 at 10:37 am

    Kiitos Anu, täällä voidaan jo paljon paremmin! Huomaan vaan, että ruokamieliteot kohdistuvat edelleen lähinnä aika raikkaisiin makuihin. Kannattaa kokeilla tuota soosia, määriäkin voi tuunata aina vielä omaan (ja lasten) makuun sopiviksi. Meidän mukulalle avokado on sellainen totaalinen joko-tai -kokemus, koskaan ei tiedä, maistuuko vaiko ei 😀

  • Leave a Reply