Ravintolat

Ravintola Patrona, Helsinki

lokakuu 2, 2015

 

 

Blogissa on ollut hiljaista, koska viime viikon vietin lasten kanssa ”etelänmatkalla” pääkaupunkiseudulla. Muuten ei reissun ruokapuolesta jäänyt kummempaa kirjoitettavaa, mutta pääsin isovanhempien suosiollisella lastenhoitoavulla vihdoin piipahtamaan Mama Gastron kanssa aidoksi meksikolaiseksi tituleeratussa Patronassa, joka on ehtinyt olla paikallaan jo muutaman vuoden. Rennon viihtyisässä ravintolassa riittää asiakkaita edelleen, koska salissa oli arki-iltanakin reilusti porukkaa jo heti avaamisen jälkeen.

Saimme aluksi käsiimme ihanan kuuloisia cocktaileja täynnä olevat drinkkilistat, mutta (ehkä vähän tylsästi) valitsimme palanpainikkeeksi viiniä ja olutta. Ruokalistalta alkuruuat houkuttivat kovasti mutta pääruuat tuntuivat hieman turhan tukevilta lähes kesäisenä iltana, joten tarjoilijaa hieman konsultoituamme päädyimme tilaamaan jaettavaksi muutaman alkupalan koko alkuruokalistan alusta loppuun. Sitä valintaan suosittelen muillekin! Annokset olivat raikkaan makuisia, sopivat erittäin hyvin jaettavaksi ja kuudesta eri ruuasta riitti hyvin kahden naisen päivälliseksi.

Kaikki ruoka oli minusta maistuvaa, joskin sienillä ja chorizolla höystetty queso fundido -juustoannos olisi varmaan yksin syötynä aiheuttanut pienen ähkyn, varsinkin, jos sitä olisi seurannut pääruoka. Suolaa olisin myös kaivannut hieman lisää, mutta lieneekö hieman vähäsuolaisempi ruoka ihan valittu linja, koska pöydästä löytyi myös suolasirotin. Omaksi suosikeikseni nousivat yksittäisistä annoksista cevichellä päällystetyt tostadat sekä pienet, pehmeät lihatacot raikkaalla ananassalsalla. Niin ja ne talon maissilastut, joissa ei ollut muodon lisäksi juuri mitään yhteistä kaupan pussitavaran kanssa. Muutkin Patronan leipätuotteet olivat maukkaita.

Patronan palvelu oli asiakasta huomioivaa ja ripeää, jälkimmäistä välillä jopa siinä määrin, että lähes nappasimme jonkun lautasen reunasta kiinni, ettei sitä oltaisi viety takaisin keittiöön. Olihan se lähes tyhjä, mutta emme raaskineet luopua niistä parista viimeisestä maissilastusta. Lisäpisteitä siitä, että jo saapuessamme tarjoilija mainitsi, että erityisruokavaliot ja toiveet eivät ole ongelma, ja sama mainittiin myös ruokalistalla. Omasta kaikkiruokaisuudestani huolimatta arvostan sitä, että ravintola huomioi asiakkaiden erilaisuuden ja on valmis joustamaan menustaan tarvittaessa.

Kaiken kaikkiaan Patrona oli mutkaton ja sympaattinen paikka, jossa ruoka on ammattiylpeydellä valmistettua, vaikka pääruuat jäivätkin nyt testaamatta. Jos paikka on sinultakin jäänyt vielä testaamatta, kannattaa käydä tutustumassa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply