Revityt ruusukaalit

tammikuu 2, 2013

Ruusukaali on nyt suuressa huudossa. Se on kiva, koska samalla tulee esiin lukemattomia minulle uusia valmistustapoja. Olen nimittäin häpeällisesti – tosin varmaan siksi, että se on niin hyvää (saako sillä jotain anteeksi?) – tehnyt ne koko ikäni about samalla tavalla, keittäen puolikypsiksi, jonka jälkeen melkein kaikki vesi on kaadettu pois, lämpöä pienennetty ja mukaan nakattu reilu möhkäle voita, sitruunamehua, suolaa ja pippuria (sitruunapippurikin käy), joiden kanssa kaali on saanut hautua kypsäksi. Ruusukaalin sanotaan jakavan mielipiteitä, mutta onneksi meidän taloudessa asuu pelkästään ruusukaalin ystäviä (jep, myös seisoja).

Revityn ruusukaalin ajatus tuli Jamien jouluohjelmasta, idea taitaa olla jo huolella kierrätetty, mutta laitetaan vielä tännekin. Enkä enää vaivautunut etsimään saatika noudattamaan ohjetta ohjelman katsottuani, joten ehkä olen onnistunut tekemään jotain edes vähän eri tavalla. En myöskään jälkikäteen muistanut, oliko Jamien ruusukaaleissa pähkinöitä vai joku muu komponentti. Laitoin saksanpähkinää. Olisin ehkä suosinut pekonia, mutta isännän mielestä pähkinä oli juuri hyvä 🙂 Ihan onnistunut testi syödä ruusukaali muuten kuin kokonaisena tai puolikkaana, revityssä ruusukaalissa oli kiva rakenne ja wokatut maut vähän erilaiset kuin keitetyt.

Revityt ruusukaalit (reilu lisäke kahdelle)

400-500g ruusukaalia
reilu loraus öljyä
nokare voita
kourallinen saksanpähkinöitä
tilkka vettä
suolaa
pippuria
(sitruunamehua)

Surauta ruusukaalit ohueksi raasteeksi ja pähkinät rouheeksi monitomikoneessa. Lämmitä wokkipannu keskilämmölle, lorauta pannuun reilusti öljyä ja nakkaa sekaan ruusukaalihakkelus. Paista muutama minuutti sekoitellen. Lisää sitten vielä tilkka vettä sekä nokare voita, ja jatka kypsentämistä vielä muutama minuutti lisää, kunnes ruusukaalihakkelus on mehevän pehmeää, mutta rakenteessa on vielä vähän suutuntumaa. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi sitruunamehulla.

2 Comments

  • Reply Tusla tammikuu 3, 2013 at 5:38 am

    Satuin katsomaan saman Jamie-pätkän ja tämä jäi minullekin jonnekin muistin soppiin kummittelemaan. Tytyykin vielä ehtiä koittamaan. Vaikka eilen meillä vedettiin ruusukaalit ihan vaan sipulin ja joulukinkun jämien kanssa pannun kautta lautaselle.

    Ruusukaali on ihanaa! 🙂

  • Reply Heidi - Kärähtäneet tammikuu 3, 2013 at 5:15 pm

    Niin on! Ja hyvältä kuulostaa ruusukaalin käyttö kinkunjämienkin tuhoamisessa 🙂

  • Leave a Reply