Röstiperunat blinipannulla

helmikuu 15, 2012

Isäntä ehdotti viikonloppuna röstiperunoiden tekoa blinipannussa. Miksipä ei, pannussa ei sinänsä ole mitään vikaa, mikä tekisi siitä sopimattoman muuhun kuin blinikäyttöön. Jostain syystä se kuitenkin yleensä unohtuu lepäilemään itsekseen blinikauden jälkeen aina seuraavaan talveen asti.

Röstiperunat tehtiin fasaanin ja jallukastikkeen lisäkkeeksi. Tekeminen vaatii perunan raastamiseen ja valuttamiseen kuluvan ajan, mutta homma sinänsä on hyvin helppo. Onnistumiseen ei tarvita muita niksejä kuin riittävän pieni paistolämpötila ja riittävän paljon aikaa, jotta röstit ehtivät kypsyä sisältä ennen kuin ne palavat pinnalta – niin, ja riittävän paljon voita 🙂

Tästä annoksesta riittää lisäkkeeksi neljälle. Vaihtelua perusmassaan saisi sekoittamalla siihen muita juureksia, yrttejä tai pekonia.

Röstiperunat

8 perunaa
3 sipulia
suolaa
pippuria

voita paistamiseen

Raasta perunat ja pilko sipuli pieneksi. Sekoita perunaraaste ja sipuli kulhossa ja mausta suolalla ja pippurilla. Valuta seosta siivilässä noin puolisen tuntia, ja puristele massa vielä mahdollisimman kuivaksi ennen paistoa.

Lämmitä blinipannu. Painele peruna-sipulimassaa tiiviiksi kerrokseksi pannuun ja paista rauhallisella lämmöllä molemmin puolin noin kymmenen minuuttia per rösti, kunnes pinta on kullanruskea. Kääntele muutaman kerran paiston aikana lautasta apuna käyttäen.

No Comments

Leave a Reply