Ruis-fetakuorrutettu uunilohi

elokuu 30, 2012

Lyhyestä virsi kaunis, koska tämä emäntä on tänään ihan naatti 🙂 Lohi-idea on lainattu (en enää muista mistä, enkä kokkaushetkellä löytänyt lähdettä), ja kokattukin jo pari viikkoa sitten. Ihan nappiin se ei mennyt oman hutilointini takia (ylikypsyi), mutta idea on niin kiva ja kuorrute maukas, että siitä kannattaa silti kertoa. Rukiina käytin hapankorppumurua, mutta se oli vähän hankalaa käsitellä, joten muutin murun ohjeeseen eilispäivän ruisleiväksi.

Ruis-fetakuorrutettu uunilohi (kolmelle)

600g pala lohifileetä nahkoinenn
75g fetajuustoa
5 viipaletta päivän-pari vanhaa ruisleipää
nokare voita
suolaa
pippuria

1. Ota voi jääkaapista lämpiämään hetkeksi. Ota myös kala huoneenlämpöön ja mausta pinta suolalla ja pippurilla. Nahkapuolta ei tarvitse maustaa.

2. Murusta feta ja ruisleipä ja sekoita ne keskenään tasaiseksi muruseokseksi. Sekoita joukkoon pehmennyt voi. Levitä muruseos lohifileen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 180-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

2 Comments

  • Reply Campasimpukka elokuu 31, 2012 at 5:49 am

    Söin Vaasassa Strampen-ravintolassa hapankorppuleivitettyä ahvensa kesällä ja olipa kyllä hyvää. Sitä on pitänyt tässä apinoida. Mutta lohi kuulostaa myös hyvältä tässä yhteydessä.

  • Reply Heidi - Kärähtäneet syyskuu 1, 2012 at 6:21 pm

    Hyvä idea käyttää hapankorppua leivitykseen! Paksummassa kuorrutteessa se ei mulla ihan toiminut (liian kuivaa, siksi vaihdoin tähän tavallisen ruisleivän), mutta leivitykseen olisi tosiaan juuri passeli. Mun pitää varmaan kans ottaa tuollaiset ahvenet apinointilistalle 🙂

  • Leave a Reply