Ruokapäiväkirja, osa 3: parempaan suuntaan?

huhtikuu 7, 2014
Osa meidän talouden viikkokaupoista. Mitä luulette, olisikohan tuossa tarpeeksi kahdelle aikuiselle? 😉

Pienellä viiveellä julkaisen kolmannen viikon ruokapäiväkirjani edellisen ja sitä edellisen viikon jatkoksi. Hauskaa, että kun seuraa tarkemmin syömistään, huomaa, miten tietyt asiat vain toistuvat ja toistuvat: minun ruokavalioni kulmakivet taitavat olla aamusmoothie ja lämpimät ruispalat 😀

Mukavaa luettavaa ruokapäiväkirjassa tällä kertaa oli se, että kalaa tuli syötyä aika reippaasti, ja se, että hävikintorjuntaakin tuli listan mukaan tehtyä. Ainakin tortillat olivat ylijäämiä edellisen tortillakerran lätyistä, ja viillokista sain parikin ateriaa. Se, missä löytyy tsempattavaa, on ruokien määrä; kun vain osaisin mitoittaa sapuskani niin, että edellisen päivän päivällisestä jäisi useammin seuraavan päivän lounaaksi, niin ruispala-smoothiekuurini puolittuisi! Myös vihannekset näyttävät hävinneet listalta johonkin, vaikka olin ihan siinä käsityksessä, että meillä syödään kyllä vihreää päivittäin. Hmm.

Näitä päiväkirjoja tehdessäni olen myös tajunnut, että syömisensä saa kirjata todella yksityiskohtaisesti, ennen kuin niistä voi kunnon johtopäätöksiä tehdä. Vaikka olen yrittänyt listata ruokien pääraaka-aineet, eivät ne vielä erityisemmin kerro ruuan terveellisyydestä tai epäterveellisyydestä (sikäli kuin se nyt nykyaikana muutenkaan on mahdollista, tai ainakaan helppoa). Käytänkö täys- vai rasvatonta maitoa? Onko rahkani makeutettua? Ovatko vihannekseni luomuja vai onko niissä mahdollisesti runsaasti torjunta-aineita? Entä suolan määrä? Sen sanottuani, ei tämän harjoituksen tarkoitus ole ollutkaan tehdä ruokaremonttia, joten ei ole erityisempää tarvettakaan mennä ihan reseptiikan tasolle. Mistä tuli mieleeni, että tuttuun tapaan olen linkittänyt niiden muutamien ruokien reseptit, jotka blogista löytyvät.

Kuluvalta viikolta tulen vielä julkaisemaan ruokapäiväkirjan, sitten saa hetkeksi riittää. Mielenkiintoista olisi toistaa harjoitus vaikka puolen vuoden kuluttua ja katsoa, miltä syömiseni silloin näyttää!

Torstai 27.3.
kahvi + smoothie (banaani, puolukka, rahka, kaura, sokeri)
muikkupihvit (muikkuja, pekoni-tuorejuustotäyte)
3 vehnätortillaa, jauhelihatäyte, juustoraaste, salaatti, guacamole, salsa

Perjantai 28.3.
kahvi + smoothie (banaani, puolukka, rahka, kaura, sokeri)
maitoon tehty kaurapuuro + voisilmä
ravintolasushit

Lauantai 29.3.
kahvi + smoothie
pari leipää (ruispala, kinkku, paistettu kananmuna)
itse tehtyä sushia ja sashimia, raastesalaattia
popcornia

Sunnuntai 30.3.
kahvi + smoothie (banaani, puolukka, rahka, kaura, maito, sokeri)
leipiä, paistettua kananmunaa
dumplingit possunjauhelihatäytteellä, soija-seesamidippi

Maanantai 31.3.
kahvi + smoothie (banaani, puolukka, rahka, kaura, maito, sokeri)
lämpimät leivät 4 kpl (ruispala, kinkku, juusto)
kanaviillokki, riisi, mustaherukkasurvos

Tiistai 1.4.
kahvi + rahka ja banaani
lounasravintolan buffetlounas
pikaruokaketjun täytetty patonki

Keskiviikko 2.4.
kahvi + smoothie (banaani, puolukka, rahka, kaura, maito, sokeri)
kanaviillokin jämät
paistettua kuhaa ja purjoa, perunamuusia, herneitä

No Comments

Leave a Reply