Savulohi-avokadosalaatti ja paluuta arkeen

lokakuu 3, 2012

Palasin eilen lomilta ja lomahaikeus on suuri. Suuri on myös hämmennys, koska en ole useampaan viikkoon touhunnut mitään järkevää normaalivarusteisessa keittiössä – tälläkin lomalla ruokateemana oli helppous. Vietimme paljon aikaa metsässä ja tien päällä, joten tein hyvin matkustavaa kaalilaatikkoa ja hernekeittoa jo etukäteen lämmitettäväksi, ja muutoin haalimme jääkaappiin minimivaivalla valmistuvia tarpeita. Myös roskaruoka tuli tutuksi kun ajokilometrit karttuivat, laskin syöneeni kahden viikon aikana ainakin kuusi hampurilaisateriaa milloin mistäkin tienvarsigrillistä sekä muutamat makkispekkikset. Eineksetkin kokivat ihan uuden kultakauden, kun innostuin ostamaan roiskeläppäpitsoja ja lihiksiä eväiksi 😀

Anyway, roskaruoka ja muutenkin raskaampi ruoka tulevat nyt ulos korvista samaan tapaan kuin normaalisti joulun jälkeen, joten arkiruoka on ollut hieman kevyempää. Ja sehän sopii, koska isäntä ja seisoja ovat vielä tämän viikon metsäreissulla poissa kotoa (terv. nimim. kateellinen toimistotyöläinen), joten kukaan ei valita siitä, ettei ruoka ole tarpeeksi täyttävää 😉 Oikeastaan ei ole niin tehnyt edes mieli laittaa tai juurikaan edes syödä mitään tiettyä ruokaa, ilmeisesti kokkailuinspiraatio on vielä lomilla vaikka fyysisesti olenkin jo kiinni arjessa. Tänään sain kuitenkin tehtyä yksinkertaista lohi-avokadosalaattia, josta tulikin ihan kelpoa. Ja edelleen sain jatkaa helppousteeman parissa!

Savulohi-avokadosalaatti (yhdelle)

1 kypsä avokado
pätkä purjoa
1/2 rasia luumukirsikkatomaatteja
1 valkosipulin kynsi
150g savulohta
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

jugurttikastike

1 dl paksua, maustamatonta jugurttia
1 limetin mehu
1 tl hunajaa
ripaus suolaa
chilirouhetta
mustapippuria

1. Pilko kulhoon tai lautaselle avokado, purjo ja tomaatit. Lisää valkosipulinkynsi hienonnettuna, hieman suolaa ja pippuria, ja lorauta mukaan reilusti oliiviöljyä. Sekoita.

2. Revi savukala paloiksi ja lisää salaattiin.

3. Valmista kastike sekoittamalla kaikki sen ainekset keskenään. Lusikoi kastiketta salaatin päälle maun mukaan.

No Comments

Leave a Reply