Seesamiahven ja wasabivoilla höystetty hernesose

marraskuu 15, 2012

Kuten moni muukin arkiresepti, tämä kala-ateria syntyi muutaman sattuman kautta. Olin ostanut pakastimeen pussin ahvenfileitä pahan päivän varalle, ja mielessä oli seesaminsiementen käyttö leivitteenä parin hyvän viimeaikaisen kokeilun jäljiltä. Viikonloppuna taas tein lohipastramin kaveriksi hernesosetta, jossa oli paljon sattumia ja jota jatkoin reilulla nokareella voita ja turauksella wasabia. Se osoittautui niin hyväksi, että oli pakko päästä pian tekemään uusi satsi.

Hyvää kuvaa en saanut, mutta itse ruoka onnistui mainiosti, ja aikaa ei oikeasti mennyt kuin 10 minuuttia plus ahventen sulatusaika. Raaka-aineet tarjosi tärkeimmiltä osin pakastin. Juuri sitä helppoutta, mitä arkena monesti tarvitaan! Kauppaan meno on tietysti vapaaehtoista, hyvät (lue: vielä paremmat) seesamiahvenet saa varmasti myös tuoreeltaan kalatiskistä löytyvistä fileistä.

Seesamiahven (kahdelle)

300g tuoreita tai pakasteesta sulatettuja ahvenfileitä
3 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl vehnäjauhoja
Suolaa
voita ja/tai öljyä paistamiseen

Wasabivoilla höystetty hernesose (kahdelle)

300g pakasteherneitä
Reilu nokare voita
wasabia maun mukaan (minä laitoin n. ½ tl)
ripaus sokeria
(suolaa)

1. Sekoita seesaminsiemenet, vehnäjauho ja suola laakealla lautasella. Lämmitä paistinpannu n. keskilämmölle. Pyöräytä ahvenfileet seoksessa ja paista öljyssä tai voissa keskilämmöllä muutamia minuutteja per puoli, kunnes pinta hieman paahtuu. Lämpötila ei saa olla niin korkea, että seesaminsiemenet palavat.

2. Ahventen paistuessa, laita toiselle levylle kattilaan herneet ja sen verran vettä, että herneet peittyvät. Tuo kiehuvaksi, ja kaada vesi pois. Lisää wasabi sekä reilu nokare voita ja kääntele sekaisin. Soseuta sauvasekoittimella hieman, mutta jätä sopivasti sattumia.

No Comments

Leave a Reply