Silakkapihvi-inhon laannutus

toukokuu 13, 2012

Isäntä oli pitkin hampain luvannut syödä, jos teen silakkapihvejä – ja vaikkei nyt taidakaan olla ihan silakkasesonki, oli kaupan (usein aneemisessa) kalatiskissä vadillinen ihanan tuoreita silakkafileitä. Kokonaisista oli valitettavasti turha haaveilla, mutta fileet näyttivät niin hyviltä, että pulitin niistä pyydetyn 7,95 euron kilohinnan. Vähän irvistäen tosin, kitupiikki mikä kitupiikki.

Silakkafileiden matkustettua jääkaappiin asti piti laatia jonkinlainen sotasuunnitelma, jotta saisin isännälle niin mieluisia silakkapihvejä, että ne pääsisivät jatkossakin ruokalistalle. Ensimmäinen taktinen valinta oli paistaa pihvit pannussa; rapea voi-korppujauho yhdistelmä varmasti uppoaisi, jollei itse silakka niin miellytä. Seuraava valinta oli tehdä houkutteleva täyte; perinteisen tillin (jamitämuutasinnenytmeneekään) sijaan laitoin pihvien väliin tomaattista tuorejuustotahnaa, jonka maustoin basilikalla. Valmistusmetodiin lunttasin ohjetta vielä täältä, joskin maut sovelsin tilanteeseen sopiviksi. Loppu kokkaaminen olikin lähinnä toivomista, että kaikki onnistuisi hyvin.

Ja kuinkas sitten kävikään, silakkapihvit menivät kaikki 🙂 Tästä rohkaistuneena seuraavaksi kokkaamaan sydäntä…

Silakkapihvit tomaattisella tuorejuustotahnalla (kahdelle)

350-400g silakkafileitä
suolaa
valkopippuria
korppujauhoja
voita paistamiseen

Täyte

1/2 punasipuli
1 tomaatti
1 valkosipulinkynsi
1-2 rkl tomaattipyrettä
2-3 rkl maustamatonta tuorejuustoa
1/2 tl sitruunapippuria
pieni nippu tuoretta basilikaa

1. Valmista täyte: Sekoita tuorejuusto ja tomaattipyre. Poista tomaatista siemenet, hienonna se ja punasipuli ja sekoita tuorejuustoseokseen. Purista mukaan vielä valkosipulinkynsi ja silppua joukkoon tuoretta basilikaa. Jos basilikaa jää yli, voi loput silpusta nakata valmiiden pihvien kaunistajaksi.

2. Lajittele silakkafileet leivinpaperin päällä suurin piirtein samankokoisiksi pareiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla Sekoita lautasella korppujauhoa ja ripaus suolaa, ja pyöräytä fileet seoksessa, mutta älä sekoittele pareja.

3. Jaa täyte joka toiselle kalafileelle. Paista pannussa keskilämmössä (voin tulee vaahdota) 4-6 pihviä kerrallaan molemmin puolin kullanruskeaksi.

No Comments

Leave a Reply