Sitruunainen linssisalaatti

maaliskuu 1, 2012

Taas  etenen vähän epäkronologisessa järjestyksessä kirjoitusteni kanssa, ja täysin sinisilmäisesti myös tunnustan asian 🙂 Linssisalaattia tehtiin nimittäin jo sunnuntaina tuorejuustolla täytetyn broilerin rintafileen kaveriksi. Ruokahimot menevät meikäläisellä selvästi kausittain ja sitten tulee totaalinen kyllästyminen joksikin aikaa; viime aikoina on ollut linssikausi, olen kovin usein tehnyt niistä kyytipoikia liharuuille peruna/pasta/riisivaihtoehtojen sijaan. Linssit ovat näppäriä, koska eivät vaadi liotusta (ainakaan ne perinteiset oranssit tai nämä vihreät), ja kelpaavat sikäli nopeutta (tai hermoja, jos ruoka ei valmistu riittävän nopeasti 😉 vaativaan arkikokkailuun.

Ohjeen annoksesta riittää lisäkkeeksi neljälle. Salaatin voi tarjota heti lämpimänä, tai yhtä hyvin jäähdyttää huoneenlämpöiseksi tai kylmäksikin, jolloin ainekset ehtivät maustua vielä paremmin.

Linssisalaatti

1,5-2 dl kuivattuja vihreitä linssejä
pieni kourallinen rucolaa
1/2 paprika
1 tomaatti
1 punasipuli
tuoretta basilikaa silputtuna
tuoretta persiljaa silputtuna
1 puristettu valkosipulinkynsi
1/2 sitruunan tai 1 limetin mehu
suolaa
mustapippuria
reilu loraus oliiviöljyä

1. Huuhtele linssit huolellisesti. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää linssit ja suola kiehuvaan veteen. Keitä pienellä lämmöllä paketin ohjeen mukaan kypsäksi ja kaada hetkeksi siivilään valumaan.

2. Linssien ollessa vielä lämpimiä, purista joukkoon sitruunan mehu ja valkosipulinkynsi. Kaada päälle reilu loraus oliiviöljyä, mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla ja sekoita.

3. Pilko tomaatti, punasipuli, paprika ja yrtit hienoksi silpuksi. Sekoita salaatin joukkoon.

No Comments

Leave a Reply