Steak sandwich

toukokuu 25, 2012

Joskus jää pihviäkin tähteeksi. Se ei oikeastaan kerro siitä, ettemme söisi paljon, vaan siitä, että mopo on karannut taas vaihteeksi kaupassa käsistä. Tällä kertaa olin ostanut kahden hengen grillitarpeiksi noin kilon entrecotea, josta ison osan grilliin veistettyäni totesin, että jotain taitaa jäädä vielä jääkaappiinkin. Seuraavana päivänä pihvinjämän ja hampurilaishimon risteytyksestä kuoriutui ajatus steak sandwicheistä – onkohan niille muuten oikeaa suomenkielistä käännöstä, kenties ”pihvileipä”?

Laiskana ostin kaupasta paistovalmiit ciabattat, mutta muuten leipiin sai hyvin upotettua kaikenlaisia kanttuja, jämiä ja pullonpohjia. Mainiota ja nopeaa perjantairuokaa, mutta kehitysajatuksena, ensi kerralla näen sen verran vaivaa, että teen itse jonkun chutney-tyyppisen soosin. Ja sitä seuraavalla kerralla ehkä leivätkin itse. Laitan alle listan tämänkertaisista aineksistani, mutta joka kodista löytyy varmasti omat sovelluksensa jääkaapin perukoilta 🙂 Loppuun varoitus, annoskoko on ohjeessa valtava!

Steak sandwiches (kahdelle)

kaksi paistovalmista ciabattaa
300-400g entrecotea
n. 100g juustoa (meillä polar)´
1 tomaatti
1/2 sipuli
majoneesia
tomaattichutneyta
salsa verden jämiä
(vähän voita leiville)

1. Viipaloi entrecote n. sentin paksuisiksi viipaleiksi ja anna viipaleiden lämmetä hieman jääkaappikylmästä. Viipaloi tomaatti, juusto ja sipuli.

2. Jos käytät esipaistettua leipää, paista se uunissa paketin ohjeen mukaan.

3. Paista pihviviipaleet sihisevän kuumalla pannulla molemmin puolin. Kun käännät pihvin, lisää juustoviipaleet jo paistuneen puolen päälle sulamaan.

4. Täytä leivät, pohjalle jääkaapista löytyviä sooseja (me laitettiin salsa verde ja tomaattichutney eri leipiin) ja päälle lihat juustoineen, tomaatti- ja sipuliviipaleet.

2 Comments

  • Reply Iituntiltu toukokuu 25, 2012 at 7:24 pm

    Oohh… Vaikka just söin iltapalan, niin mulle tuli nälkä! Tahtoo kanssa tuollaista 🙂

  • Reply Heidi toukokuu 26, 2012 at 3:11 pm

    Sitten vaan ostamaan (vahingossa?) liian paljon pihviä! En olisi varmaan raaskinut ostaa lihaa varta vasten voileivän väliin, mutta ensi kerralla ei varmaan ole sellaisia estoja 😉

  • Leave a Reply